Economic

Compania Continental susține și în acest an dezvoltarea sistemului educațional dual în Timișoara

Cunoscutul concern german va susține și în acest an înființarea de noi grupe de elevi în sistem dual, la Timișoara se vor oferi 40 de asemenea noi locuri la liceu.

Compania Continental se numără, încă din anul 2012, printre inițiatorii reintroducerii educației profesionale în sistemul preuniversitar de învățământ. Compania s-a implicat în dezvoltarea acestei forme de educație mai întâi în Brașov, Carei și Timișoara, iar la scurt timp, și în Sibiu. În cei zece ani de la reintroducerea sistemului profesional, mai mult de cinci sute de elevi au deprins o calificare, în timp ce o parte dintre aceștia au fost angajați în fabricile sau centrele de inginerie Continental din țară.

“Dezvoltarea unei școli profesionale duale sustenabile și de o calitate ridicată, care să atragă elevi ce înțeleg însemnătatea și responsabilitatea unei meserii a fost o dorință pe care Continental a avut-o încă de la început, din 2012. Și, pas cu pas, am reușit să transformăm acest sistem de învățământ într-unul care aduce, la finalizarea celor 3 ani de studiu, tineri care au învățat deja meserie de la specialiștii noștri, care au asimilat exigențele unei companii și care contribuie, încă de la început, la dezvoltarea unei întregi industrii. Școala profesională este o opțiune potrivită pentru toți cei care au înclinații practice și care își doresc să urmeze o carieră tehnică, având și posibilitatea de a-și continua studiile teoretic”, a spus Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Specializările în care sunt pregătiți elevii susținuți de Continental sunt: operator CNC, electronist, electrician, lăcătuș mecanic, electromecanic și mecanic echipamente hidraulice și pneumatice.

Așteptăm un număr cât mai mare de elevi care să se înscrie la cursurile școlii profesionale. Aceștia vor beneficia, pe lângă bursa oferită de stat, bursa oferită de companie, transport, cazare și/ sau masă gratuită, și de numeroasele beneficii care vin odată cu apartenența la o companie. Printre acestea aș menționa: desfășurarea practicii într-un mediu de lucru modern, cu mentori care se asigură că stagiile înseamnă timp de calitate petrecut pentru a învăța și cunoaște nevoile industriei, companiei, precum și felul în care ei își pot pune amprenta asupra succesului proiectelor la care lucrează”, a adăugat Lucia Brădean Iliescu, Head of Country HR Continental România.

Înscrierile au loc în două etape. Prima etapă se desfășoară între 4 și 8 iulie (redistribuiri, în 14 iulie), iar a doua etapă are loc între 26 și 28 iulie (redistribuiri în 1 august).

Anul acesta se împlinesc 10 ani de parteneriat și între Continental din Timișoara cu Liceul Tehnologic Energetic “Regele Ferdinand I” în ceea ce privește dezvoltarea sistemului profesional dual de învățământ. Peste 230 de elevi au avut încredere în mentorii cu care au lucrat și au urmat stagii de practică finalizate cu angajarea în companie. Pentru noul an școlar, sunt 40 de locuri de practică rezervate elevilor la fabrica de anvelope, cea de componente electronice și în centrul de inginerie, pentru specializările de electrician aparate și echipamente electrice și energetice, electromecanic utilaje și instalații industriale, operator mașini cu comandă numerică (CNC), precum și pentru mecanic echipamente hidraulice și pneumatice.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Spaniolii de la FCC Construcction vor face calea ferată spre Aeroportul Internațional Timișoara

În urma licitației organizate, spaniolii de la FCC Construcction au fost desemnați câștigători ai contractului…

9 minute ago

Copii rătăciți în drum spre casă, când au plecat de la școală! Apelul Poliției Locale

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației, aflați în patrulare în zona I.C. Brătianu, au…

2 ore ago

Nu a ținut distanța corespunzătoare în mers și a intrat în… spital

Neatenția la volan continuă să bage oameni în spital. Așa s-a întâmplat și marți dimineața.…

2 ore ago

Se montează noi semne de circulație pe Centura Sud Timișoara/FOTO

La scurt timp de la deschiderea circulației rutiere pe Centura Sud, Direcția Regională de Drumuri…

3 ore ago

Timișul Șag și-a adus antrenor

Pentru prima dată în istorie în Liga 3, Timișul Șag s-a despărțit de vechiul antrenorul…

4 ore ago

Veniți la Picnic în Pusta Banatului, STPT vă duce cu vaporașul la Otelec

Duminică, la Otelec va avea loc evenimentul "Picnic în Pusta Banatului", organizat de primăria din…

4 ore ago