Administratie

Consiliul Județean Timiș vrea un milion de euro pentru reabilitarea a două clădiri de la Liceul Atanasiu

Lista proiectelor pentru care Consiliul Județean Timiș speră să obțină bani prin PNRR tocmai s-a mărit cu unul nou, cel pentru reabilitarea energetică a unora dintre clădirile Liceului Gheorghe Atanasiu din Timișoara, aflat în administrarea instituției. Suma dorită este de nu mai puțin de un milion de euro, la care se adaugă TVA.

Într-o ședință de urgență, consilierii județeni au aprobat un proiect de hotărâre prin care a fost decisă depunerea unei cereri de finanțare prin intermediul PNRR pentru reabilitarea energetică a două clădiri din complexul care găzduiește Liceul Tehnologic Special Gheorghe Atanasiu de pe strada Gheorghe Doja din Timișoara.

Investiția nu vizează toate clădirile, pentru că unele ar fi supuse riscului seismic. Cele două corpuri vizate sunt folosite pentru mai multe ateliere de de turnătorie, tâmplărie, croitoria, clubul și căminul de fete. Suma necesară este una semnificativă, de peste un milion de euro, urmând să aibă loc termoizolarea podului, a șarpantei, a fațadelor, schimbarea ferestrelor, plus repararea sistemului de încălzire. Una dintre idei presupune instalarea de panouri fotovoltaice.

„Ce am văzut acolo este un lucru care m-a îngrijorat atât la corpul principal, cât și la sala de sport. Sunt lucruri care sunt periculoase pentru viața omului, se desprind bucăți din tencuială, partea interioară a clădirilor e la un standard foarte scăzut. Din ce știu, a fost o tentativa a consiliului județean din 2012 prin care eram la un nivel foarte avansat de a recondiționa clădirea. Era atunci un proiect de 3,5 milioane de euro, la fel și cu sala de sport. Trebuie să reactualizăm acea documentație tehnică pentru clădirea principală și să demarăm și la sala de sport unde suntem în faza de proiect de fezabilitate. Și acela trebuie îmbunătățit. Vreau să atrag atenția: principala problemă la liceu încă nu se rezolvă acolo. Avem mare nevoie de a ne apleca cu atenție asupra renovării clădirii principale și a sălii de sport.”, a anunțat Petre Mihăieș, consilier județean USR, la ședința unde s-a aprobat proiectul.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

8 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

8 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

15 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

15 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

15 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

17 ore ago