Social

Cum va fi vremea în luna mai! Vezi ce spun specialiştii

Administrația Națională de Meteorologie a publicat estimările meteo pentru luna mai 2022. Se pare că vremea va fi din ce în ce mai caldă și mai însorită, iar precipitațiile se vor diminua treptat la nivelul întregii țări.

Prima săptămână de prognoză debutează cu o vreme caldă, chiar foarte caldă, astfel că, ANM estimează temperaturi mai mari decât cele specifice primăverii, în toate regiunile țării. Mai exact, valorile maxime în prima săptămână a lunii mai 2022 se vor situa între 15 și 23 grade Celsius. De asemenea, în acest interval de timp vom avea parte de precipitații, adică va ploua în multe regiuni. Menționăm că, regimul pluviometric va fi unul deficitar în mare parte din țară, mai ales în cele extracarpatice.

Cea de-a doua săptămână de prognoză va aduce temperaturi obișnuite anotimpului de primăvară, ceea ce înseamnă că vremea va continua să fie însorită și călduroasă. ANM preconizează că valoarea termică a aerului va fi una constantă în întreg teritoriul. Astfel, valorile maxime din acest interval de timp vor fi cuprinse între 16 și 26 de grade Celsius. Cel mai cald va fi în jurul zilei de 15 mai, în sudul și vestul țării. În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi deficitare în toată țara, în special în zonele montane. Totodată, începând cu acest interval, ploile vor începe să se diminueze la nivelul tuturor regiunilor.

În intervalul 16- 22 mai 2022, temperaturile se vor menține ridicate, iar vremea va fi caldă și însorită. Excepție fac regiunile extracarpatice, unde va fi puțin mai frig. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 și 26 de grade Celsius, urmând ca cel mai cald să fie prin sud, vest și nord-est. În ceea ce privește precipitațiile, ploile vor apărea în jurul datelor de 16 și 19 mai, în Transilvania și furtuni în 22 mai în Transilvania, nord-est și pe litoral. Totodată, furtuni vor apărea în zilele de 20 și 21 mai în vestul României.

Ultima săptămână a lunii mai 2022 va veni cu valori termice medii ușor trecute de cele obișnuite primăverii, mai ales în partea de sud a României. Legat de cantitatea de precipitații în acest interval, aceasta va fi deficitară în jumătatea estică. De altfel, în restul teritoriului, cantitățile de apă vor fi apropiate de cele așteptate la acestă perioadă.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

12 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

12 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

15 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

16 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

17 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

20 de ore ago