Primăria Timişoara

Fritz, supărat foc după ce Agenda Culturală a picat la vot în CLT. Primarul e convins că PNL sabotează cultura timișoreană

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, nu a gustat absolut deloc votul din Consiliul Local Timișoara care a „picat” Agenda Culturală a Casei de Cultură. Sub un titlu extrem de sugestiv, el spune că PNL ar sabota cultura orașului, decizând fără argumente să nu voteze propunerea.

„Zi tristă pentru Timișoara, pentru cultura și tradițiile noastre. PNL sabotează Cultura Timișoreană”, este titlul extrem de sugestiv sub care USR-istul din fruntea municipalității comentează situația. Lipsa votului liberalilor a fost numită iresponsabil, decizia fiind numită una exclusiv politică.

„În fiecare an, Casa de Cultură propune Consiliului Local aprobarea evenimentelor pe care urmează să le organizeze cu finanțare de la bugetul local, sub denumirea Agenda Culturală a Municipiului Timișoara. Liberalii din Consiliul Local Timișoara au refuzat, fără niciun argument valid, să aprobe această Agendă Culturală a Casei de Cultură a Municipiului. Gestul lor iresponsabil, făcut strict din considerente politice, pune în pericol evenimente de tradiție pentru orașul nostru, printre care: Ruga Timișoarei, Festivalul Inimilor, Ziua Timișoarei (unde ar fi trebuit să concerteze draga noastră formație Phoenix), evenimentele de comemorare a martirilor Revoluției din 1989 sau spectacolul de Revelion. După ce anul trecut, când din motive de pandemie nu se putea ține Festivalul Inimilor, m-au atacat cu o campanie de dezinformare, că aș avea ceva împotriva muzicii de folclor – acum au votat ei înșiși împotriva agendei care cuprinde și acest festival”, a scris Fritz.

El crede că ar fi supus unui sabotaj politic din partea celor care nu ar mai avea acces la bani publici.

„M-am obișnuit la sabotaj politic constant al celor care au pierdut accesul la resurse publice, dar recunosc că am avut speranța ca el să cunoască o limită: să nu transformăm cultura în câmp de luptă politică ieftină, în anul pregătirii pentru cea mai uriașă oportunitate de promovare a Timișoarei în decenii – Capitala Europeană a Culturii. Voi supune din nou votului Consiliului Local această Agendă în următoarea ședință și sunt sigur că va exista o majoritate pentru cultură”, a mai anunțat primarul.

Rămâne de văzut dacă această Agendă va avea la următoarea votare același conținut ca cel din acest moment.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

10 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

12 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

15 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

15 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

15 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

16 ore ago