Prefectura Timiş

Prefectul de Timiș reacționează în problema steagurilor de la Primăria Timișoara: Domnul primar inventează subiecte și se victimizează

Prefectul de Timiș îl acuză pe primarul Timișoarei de crearea unui ”mic tratat de manipulare” după ce a acuzat Instituția Prefectului că s-a legat de steagurile instalate în fața primăriei. Mihai Ritivoiu spune că între instituții a existat un dialog, că Prefectura a cerut o intrare în legalitate, iar solicitarea a venit după ce un cetățean a solicitat în scris acest lucru.

Reclamantul s-a adresat Inspectoratului de jandarmi, Poliției Locale, Primăriei Timișoara, Consiliului Județean Timișoara și Prefecturii Timișoara, ultimele două mențiuni cu Timișoara în loc de Timiș aparținând reclamantului.

Prefectul Ritivoiu spune că pe adresa insituției a venit o reclamație, iar aceasta trebuia

Prin adresa numărul…, trimisă pe e-mail, de domnul…, nu de noi, acesta sesizează nerespectarea legii de către primărie, cum modul de arborare a drapelelor. Nu am spus să le dea jos, nu am spus să facă nimic. Iar noi am răspuns: să ia măsuri, respectiv arborarea drapelelor conform legislației în vigoare. Dacă eu vreau să creez un subiect în care vreau să creez o comunicare sau să am un punct de vedere pe care ă mi-l asum, eu vin  și îl spun în conferință de presă. Este cea mai diplomată și non-invazivă metodă prin care am putut să fac această comunicare și din punctul meu de vedere, cât de constructiv am putut. Fără să ameninț, fără să solicit, am pus în vedere că este o sesizare și am dat articolul din lege și am cerut să ia măsuri pentru arborarea  corectă a steagurilor. (…) Nici măcar arborarea steagului României nu era corectă, legea spune că acesta se arborează așa și așa, conform legii”, subliniază Ritivoiu.

Ritivoiu spune că Dominic Fritz se victimizează, pozând în „martirul toleranței”.

Domnul primar inventează subiecte și se victimizează, pozând în martirul toleranței și a deschiderii, în luptă cu statul oprimator și retrograd, care, uite domne, nu mai are ce face și se leagă de steaguri”, a mai spus prefectul.

Acesta spune că primarul inventează subiecte și îi recomandă să i se adreseze grupului parlamentar al partidului din care face parte, pentru modificarea legislaiei.

Are un grup parlamentar numeros, care poate face modificări legislative. Nu cred că la Berlin flutură ilegal steagurile. (…) E un subiect absolut ordinar și nu am vrut inițial să îl abordez”, a mai declarat Mihai Ritivoiu.

Ar trebui date jos acele steaguri? Da, legal așa ar fi normal, spune prefectul.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

44 de minute ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

3 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

4 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

4 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

4 ore ago