Politica

Raoul Trifan despre majorările de taxe pregătite de guvernanţi: Coaliția Săraciei reduce nivelul de trai al românilor

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan taxează noile bâlbâieli ale coaliţiei PSD-PNL privind introducerea (sau nu) a impozitării progresive. El spune că în loc să aducă îmbunătăţiri colectărilor, să scadă TVA-ul şi accizele la carburanţi, actuala putere vrea să majoreze taxelele.

Raoul Trifan afirmă că, după 7 luni cu PSD-PNL-UDMR la guvernare, economia arată dezastruos: inflație record, ROBOR record, cele mai mari dobânzi la împrumuturi din 2005 încoace, zero soluții pentru măririle de prețuri la energie, alimente și carburanți, milioane de euro pierdute din PNNR.

“Coaliția Săraciei reduce nivelul de trai al românilor. Acum, PSD anunță intenția de introducere a impozitării progresive, mascată sub denumirea generică de „optimizare fiscală”. Nu se știe de când și cum, totul este momentan într-un tărâm al posibilităților, dar domnul Ciolacu ne asigură că este o măsură benefică. Actuala cotă unică de impozitare a adus multe beneficii României de-a lungul anilor. Ne-a scăpat de birocrația greoaie pe care o vedem în alte state europene și care în România ar fi fost probabil înzecită, a stimulat investițiile și dezvoltarea afacerilor, în pofida birocrației și instabilității legislative create tot de stat”, afirmă Trifan

El spune că problema în România nu sunt taxele prea mici, pentru că nu sunt mici, ci capacitatea de colectare a statului român. În loc însă să se îmbunătățească colectarea (la care suntem pe ultimele locuri în UE), coaliția de guvernare mărește taxele, continuă el.

“Și vrea să mascheze mișcarea aceasta prin introducerea cotei progresive. USR dorește ca mai mulți bani să rămână în buzunarele românilor. Pentru asta, avem nevoie de zero taxe pe salariul minim, scăderea tva-ului și a accizelor la carburanți. Avem nevoie ca statul să fie suplu și să taie din cheltuielile cu sinecuri și pensii speciale. Avem nevoie de surse de venit de genul fondului offshore, redevențele din exploatările de la Marea Neagră, care ar putea crește pensiile românilor, nu conturile firmelor de partid. Iată cum se răspunde inflației și eventualelor crize financiare în devenire”, a încheiat Trifan.

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Speranţa moare ultima! CFR Timişoara întâlneşte în meciul 3 al finalei United Galaţi, de această dată pe teren propriu

Finala campionatului naţional de futsal a programat primele două partide în Moldova, pe malul Dunării…

O oră ago

Transformarea cinema Studio e aproape de finalizare

Una dintre cele mai lungi renovări a unui obiectiv public din Timișoara, Cinema Studio, ar…

2 ore ago

UPT organizează un eveniment internaţional cu oaspeţi din 16 ţări

International Staff Week, un nou proiect care este organizat de Universitatea timişoreană cu o istorie…

4 ore ago

Angajații din mai multe primării au protestat la Palatul Administrativ din Timișoara, pentru salarii mai mari

Mai multe zeci de angajați ai unor primării din Timiș, Arad și Caraș-Severin s-au adunat…

6 ore ago

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

8 ore ago

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

9 ore ago