Politica

Raoul Trifan: “Taxa pe antreprenoriat – noua găselniță a guvernului militaro-socialist”

Senatorul USR de Timiş Raoul Trifan acuză noua taxă impusă de “coaliţia militaro-socialistă”, prin care absolut toate firmele, PFA etc. trebuie să o achite Camerei de Comerţ. El aminteşte că ministrul Finanţelor a promis că nu vor fi instituite noi taxe.

Potrivit unui proiect de lege iniţiat de mai mulţi parlamentari ai coaliţiei PSD-PNL-UDMR, propus în procedură de urgență, toate persoanele juridice (firme mari, IMM, PFA, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale) vor fi obligate să achite o taxă anuală către Camera de Comerț și Industrie a României.

Sumele nu sunt foarte mari, între 10 și 100 de euro, probabil pentru a nu întâmpina o prea mare rezistență, crede senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan. Cumulate ele devin însă impresionante, aproximativ 20 de milioane de euro pe an, a calculat Trifan.

“Taxa pe antreprenoriat – noua găselniță a guvernului militaro-socialist. Ce sens are ca înscrierea în „Catalogul firmelor”, întocmit de Camera de Comerț și Industrie, să devină obligatorie și taxabilă pentru toate firmele? Ce sens are ca depunerea situațiilor financiare la Ministerul Finanțelor să fie condiționată de înscrierea în catalogul CCIR, dar și de obținerea unui certificat de competență de către un reprezentant legal al firmei, document plătit tot către CCIR? Practic, vorbim despre o obligație legală către fisc care este condiționată de altă obligație către o entitate privată. Într-o perioada de criză, guvernanții consideră că ar fi o idee bună ca firmele să plătească niște taxe suplimentare, inventate, după ce anul trecut Ministrul Finanțelor asigura românii că nu vor fi introduse noi taxe. Dar se pare că există o frumoasă prietenie între CCIR și actuala guvernare, iar aceste taxe vor ajunge unde trebuie. Să nu uităm de proiectul de lege care pregătește celebrul tun imobiliar de la Romexpo, un transfer gratuit al unui teren evaluat la aproximativ 500 de milioane de euro, de la Stat la Camera de Comerț”, a transmis Trifan.

El aminteşte că CCIR a postat în luna ianuarie, pe site-ul oficial, un comunicat intitulat „Je suis Ciucă!” pe tema acuzațiilor de plagiat la adresa premierului.

“Este incredibil la ce s-a ajuns cu „echipa câștigătoare” așa-zis liberală și cu această coaliție militaro-socialistă. Asemenea măsuri de constrângere a firmelor sunt împotriva a ceea ce ar trebui să însemne cu adevărat liberalismul. Împreună cu colegii mei, mă voi opune acestui proiect atât în comisii cât și în plenul Parlamentului”, a mai spus Trifan

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Concursul studenţesc IDMSC 2024 organizat de UPT şi-a desemnat câştigătorii/FOTO

Emoţii constructive şi competivitate. Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul Multimedia și Departamentul ID/IFR și educație…

5 minute ago

O companie din Peciu Nou primește 3,9 milioane de lei pentru a asigura paza la Aeroportul Internațional Timișoara

O companie din Peciu Nou va lua aproape patru milioane de lei de la Aeroportul…

27 de minute ago

Anunţ Ghiroda

PRIMĂRIA COMUNEI GHIRODA, localitatea Ghiroda, str. Victoriei, nr. 46, jud. Timis, anunţă elaborarea primei versiuni…

O oră ago

Alegerile au trecut, vine vremea negocierilor. Cine ar putea fi viitorii viceprimari ai Timişoarei şi vicepreşedinţi ai CJ Timiş

Alegerile s-au consumat cu o săptămână în urmă, iar în perioada următoare vor avea loc…

2 ore ago

A început examenul maturităţii. În iunie se dau probele orale la Bac, în iulie cele scrise

Peste 134.000 de candidaţi înscrişi la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2024, susţin…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 17 iunie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 17.06.2024, unde se vor executa reparaţii…

6 ore ago