Politica

Șeful PSD Timiș cere primarului Timișoarei și șefului CJT să i se alăture în demersurile de obținere a finanțării Institutului Oncologic

Liderul PSD Timiș, Alfred Simonis, cere realizarea unui efort comun din partea tuturor parlamentarilor de Timiș, a primarului Timișoarei, a șeful Consiliului Județean Timiș, pentru a susține realizarea Institutului Oncologic la Timișoara, acesta fiind inclus între proiectele care ar putea beneficia de bani prin PNRR. Acum proiectul trebuie susținut, sunt 49 de asemenea inițiative, dintre care doar 25 vor primi bani, iar două – trei fonduri substanțiale. Toți cei menționați sunt așteptați la București, pentru a face lobby la guvern.

Toată lumea trebuie să lase deoparte orgoliile politice deoparte și să colaboreze pentru susținerea acestui proiect medical extrem de important. Alfred Simonis îi așteaptă de Dominic Fritz și Alin Nica la București pentru a merge împreună la prim-ministru și la Ministerul Sănătății

”Timișoara așteaptă acest institut oncologic de 30 de ani, a venit momentul în care să ne implicăm pentru această realizare. E unul dintre cele 49 de proiecte care au fost incluse pe PNRR. Se vor finanța dintre acestea 25, trei – patru mari, care vor prim 150 – 200 de milioane. Toți decidenții avem obligația să facem ca Institutul Oncologic să fie printre cele trei proiecte majore selectate. Are sens să reiau de datoria guvernului față de Timiș? Contribuția la bugetul de stat a Timișului este a doua din țară după București, de 30 de ani, primim firimituri., indiferent de culoarea politică a guvernului. Măcar acum guvernul și noi trebuie să înțelgem că trebuie finalizat acest institut, ar trebui să aibă întâietate. Nu cred că un spital al Ministerului Afacerilor Interne e mai important ca un institut oncologic. Toate centrele universitare din țară au institut oncologic, e timpul ca și Timișoara să aibă, o merită”, spune Simonis.

Liderul PSD Timiș spune că a discutat cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, având susținerea acestuia, dar că e necesară și susținerea primului ministru. Din acest motiv îi cere lui Alin Nica, liderul PNL Timiș, să facă demersurile necesare pentru a obține acest acord, iar dacă nu este capabil să ajungă la Nicolae Ciucă o va face chiar el.

„Am avut o discuție cu ministrul Sănătății, mi-a spus că nu va pleca de la el lista fără institutul timișorean inclus la finanțare. Fac apel la Alin Nica să convingă guvernul să mențină acest proiect pe listă. Nu vreau să văd că alt județ să primească banii. Îi invit pe primarul Timișoarei, pe președintele CJT, să vină săptămâna viitoare la București să avem o discuție cu ministrul Sănătății și cu premierul. El (n.r. Nica) cred că poate să o facă, dacă nu o să o fac eu”, a mai declarat Simonis.

E obligatoriu ca guv să identifice resursele pentru a introduce Timișoara în lista obiectivelor finanțate, este vorba despre o sumă de 140 de milioane, mai subliniază reprezentantul social-democraților.

”Ministrul Sănătății o dorește, proiectul are are studiu de fezabilitate, un corp ridicat deja (n.r. construcția ridicată pentru Spitalul Municipal de pe Torontalui, este centru universitar. E absolut obligatoriu să obținem finanțarea”, a mai spus Simonis.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

50 de minute ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

59 de minute ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

2 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

2 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

2 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

3 ore ago