Primăria Timişoara

Atenție, s-a repornit semaforizarea la ieșirea din Timișoara, pe Calea Șagului, la intersecția Incontro

Circulația de pe Calea Șagului, în afara Timișoarei, unde este intersecția cu Incontro și magazinul Metro, va fi din nou regularizată cu semafoare. Municipalitatea a decis să repornească semafoarele, surpriza este dată de proveniența corpurilor care asigură semaforizarea!

Administrația Fritz a găsit un loc folositor pentru ”pădurea” de semafoare lăsate în urmă de administrația Robu și care au fost, mare parte, dezinstalate de ”actualii”. O parte dintre acestea au fost instalate în zona Incontro – Metro, unde este o intersecție pe Calea Șagului, care a mai fost semaforizată. Reprezentanții primăriei spun că oprirea semaforizării ar fi dus la mai multe accidente.

”Acum 3 ani s-au oprit semafoarele de la Incontro și de atunci au existat, din nefericire, mai multe accidente rutiere cu victime. Azi, semafoarele funcționează din nou. Au fost folosite corpuri de semaforizare care au fost dezafectate anul trecut din amplasamente unde au fost considerate nenecesare după o reevaluare a traficului din zonele respective. Echipele SDM s-au mișcat repede pentru punerea intersecției în funcțiune și au realizat și o trecere de pietoni, care să le asigure traversarea în siguranță a celor 4 benzi. Am modernizat printr-o măsură temporară stațiile de transport public, pentru condiții decente de așteptare și am amenajat trotuarul pentru ca angajații firmelor din zonă care vin cu autobuzul să aibă acces real până la stație și să nu treacă prin praf și noroi”, a anunțat Primăria Timișoara.

Inițiativa reintroducerii semaforizării vine după una similară, atunci când tot municipalitatea a decis să instituie viteza de 50 de kilometri la oră pe drumurile de acces spre și dinspre oraș. După protestele și … mișto-urile șoferilor, decizia a fost revocată, pe cea mai mare parte a drumurilor revenindu-se la viteza de 70 de kilometri la oră.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

2 minute ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

49 de minute ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

O oră ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

O oră ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

2 ore ago

Salonul Industriei Ușoare, la o nouă ediție din 2024

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș găzduiește în perioada 22 – 26 mai o…

2 ore ago