Social

Conflict de muncă la STPT, ajuns pe masa Tribunalului Timiş. Şeful Şcolii de formare profesională, acuzat de comportament abuziv

Un conflict de muncă la STPT a ajuns pe rolul Tribunalului Timiş, după ce o angajată a dat în judecată societatea de transport a municipalităţii, acuzând purtarea abuzivă a şefului Şcolii de formare profesională. De asemenea, scandalul a ajuns şi la poliţie, femeia afirmând că a depus inclusiv probe video care să-i certifice spusele.

La Societatea de Transport Public Timişoara (STPT) cei care vor să conducă un tramvai, autobuz sau troleibuz fac un curs de câteva luni la aşa numita Şcoală de formare profesională. Până la terminarea cursului angajaţii sunt salarizaţi ca muncitori necalificaţi. Chiar şeful acestei şcoli, Adrian Matei, care este şi profesor de legislaţie rutieră a fost acuzat de o cursantă pentru comportamentul său.

„Încă de când am început cursul de legislaţie rutieră sub îndrumarea domnului profesor Matei Andrei (a greşit numele, corect e Matei Adrian – n.r.) acesta m-a jignit permanent aproape la fiecare prezenţă la curs în prezenţa celorlalţi colegi cu cuvinte de genul:

  • „Bă, belito”
  • „Te f-i degeaba dacă nu faci copii!”
  • „Buzele tale sunt naturale”
  • „După testarea asta nu mai eşti bună nici de f..t şi nici de altele”

Din aceste motive în ultima perioadă în care am fost prezentă la curs starea mea de temere s-a agravat şi am decis împreună cu soţul meu să nu mai particip la acest curs deoarece aveam un tremur necontrolat când auzeam de domnul Matei. Vă rog să luaţi măsuri împotriva acestuia pentru a-mi putea continua cursul de legislaţie rutieră şi vă aduc la cunoştinţă totodată că voi face plângere penală împotriva domnului Matei Andrei pentru purtarea abuzivă pe care a avut-o împotriva mea”, se arată într-un memoriu pe care angajata Mariana Cujba l-a făcut pe adresa conducerii STPT, pe data de 10 mai.

Imediat aceasta a făcut plângere penală şi la poliţie, afirmând că a dus şi probe video care să-i certifice spusele. Mai mult, a introdus o acţiune civilă împotriva STPT, dar şi a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, care a fost înregistrată ca litigiu de muncă la Tribunalul Timiş, pe data de 24 mai.

În acelaşi timp, managerul STPT, Patriciu Ruşeţ, a constituit o comisie de disciplină care să ancheteze acest caz.

„Am constituit această comisie de disciplină care să ancheteze plângerea. În această perioadă sunt audiaţi martori  şi vrem ca în cel mai scurt timp să avem un rezultat al anchetei. Până atunci nu pot să mă pronunţ în privinţa acestui caz”, a declarat Ruşeţ pentru deBanat.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

2 ore ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

16 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

18 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

19 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

20 de ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

o zi ago