Aleșii județeni sunt supărați pentru că votarea în sistem dublu, și cu prezență fizică și cu prezență online, nu se poate desfășura… rapid. În concluzie, au cerut aparatului tehnic al Consiliului Județean Timiș să rezolve problema votului, pentru că butoanele de pe microfoanele din sala de plen nu sunt compatibile cu înregistrarea votului de la distanță. Vestea primită, una deloc plăcută, rezolvarea acestui capriciu ar costa 100.000 de euro.
Nu merge să votezi în paralel și din concediu/deplasare și din sala de plen, asta au aflat consilierii județeni, iar în aceste condiții aceștia trebuie să voteze apelând la telefoane sa tablete, așa cum se face de când a fost pandemie și toată lumea vota din fotoliul de acasă. Dar, unii consilieri, mai precis cei care vin efectiv la ședință în sala de la Palatul Administrativ, au fost nemulțumiți că nu pot folosi pentru vot butoanele de la sistemul instalat acolo, în paralel cu consilierii aflați în deplasare, care apasă pe butoane virtuale, pe tablete.
Cei de la aparatul tehnic au fost puși să spună de ce nu se poate așa ceva. Și explicația a fost una …. tehnică. Sistemul Cisco nu e compatibil cu un asemenea sistem online, iar atunci s-a decis ca toată lumea să folosească sistemul online de vot. Dacă vrem să se poată costă 100.000 de euro.
„Sistemul de videoconferință îl avem pe servere Cisco de pe care se face și votarea în acest moment. Echipamentele din sală sunt stații Bosch, total incompatibile cu Cisco. Este necesar să înlocuim aceste microfoane cu echipamente Cisco. Costul ar fi 1.500 de euro pe stația de microfon plus licență de votare și echipament central ne-ar costa 100.000 de euro să integrăm sistemul online cu cele fizice din sală. De aceea am mers pe votarea online de pe tabletă unde putem instala softul Cisco de pe videoconferință.”, a anunțat Viorel Ieșan, șeful Biroului de telecomunicații și transformare digitală din cadrul CJT.
O concluzie dură, cel puțin pentru modul de lucru în plenuri adoptat de unii consilieri, a fost tras de fostul președinte al instituției, Călin Dobra. Ți-ai luat concediu, rămâi în concediu, legea îți permite, nu te pui să votezi de pe plajă.
„Eu cred că ar trebui să respectăm această instituție. Până să fie acest vot online, colegii mei au fost prezenți. Dacă ești plecat într-o delegație, în concediu de odihnă sau de boală, nu cred că ai dreptul să participi la o ședință de consiliu județean. Ți-ai luat concediu, rămâi în concediu! Dacă chiar vreți să le combinăm așa, să facem o struțo-cămilă. Haideți să respectăm angajații și instituția. Colegii să fie prezenți în sala de ședințe. Avem ședință o dată, de două ori pe lună. Dacă asta este o dificultate mai au o posibilitate, să se retragă de pe lista de consiliu județean.”, a declarat Călin Dobra.
Pentru a prezenta care e situația actuală, să spunem că la ultima ședință de plen, una extraordinară, din cei 34 de consilieri județeni, un număr de 11 nu au fost efectiv în sală, ci online.
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…
La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…