Primăria Timişoara

Nemulțumiri pe șantierele de pe Bogdăneștilor și Cetății. Viceprimarul Lațcău cere un ritm mai alert al lucrărilor/FOTO

Viceprimarul Ruben Lațcău a vizitat șantierele de pe bulevardul Cetății și Calea Bogdăneștilor și nu e mulțumit de ritmul lucrărilor. Vestea bună e că s-au găsit șine de tramvai.

Lațcău a concluzionat că Bogdăneștilor este un șantier mai complex decât Cetății.

Bogdăneștilor are un nivel de complexitate mai ridicat decât cel de pe Cetății, din cauza intervențiilor asupra gospodăriei subterane. A fost deblocată achiziția de șine de tramvai, se lucrează momentan la racorduri (apă, gaz, electrice), montare stâlpi și urmează extragerea rețelelor edilitare din intersecția cu Cetății”, a anunțat viceprimarul.

El spune că ritmul lucrărilor a încetinit și este nemulțumit de situație.

Nu sunt însă mulțumit de ritmul lucrărilor și de numărul de echipe de pe șantier. În comparație cu anul trecut, ritmul a scăzut și am transmis expres acest aspect echipelor implicate în proiect. Am primit asigurări din partea constructorului că acesta va recupera decalajul și va ajunge din nou la un ritm agreabil și vizibil pentru comunitatea din cartier, cea care este direct impactată de lucrări. Am făcut demersuri pentru a asigura operativitatea lucrărilor, inclusiv un acord cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) ca să asigurăm plățile la timp. Lucrările de pe Bogdăneștilor costă 149 de milioane de lei, din care 90 de milioane cofinanțare UE și 59 de milioane prin BERD”, a mai spus oficialul.

Pe Cetății ritmul a rămas unul bun, iar partea dreaptă a proiectului e aproape de finalizare, la stratul de binder, pe care vor circula curând vehicule. Săptămâna viitoare va fi mutat șantierul pe partea stângă a bulevardului, inclusiv sectorul Gh. Lazăr – Torontalului. O ultimă porțiune mică va rămâne în lucru pe partea dreaptă, la intersecția cu Torontalului. Acolo Aquatim va face racordul la magistrala de apă care se află sub Calea Torontalului, dar pentru care există întârzieri legate de furnizarea țevilor. Războiul din Ucraina a afectat furnizarea acestor materiale și, dacă nu ar fi existat aceste întârzieri, Cetății avea șanse reale să fie gata în acest an.

Sper ca Aquatim să găsească soluții pentru a reduce decalajele pe cât posibil, nu este singura zonă în care proiectul Aquatim de reabilitare are probleme de implementare și întârzieri”, a încheiat Lațcău.

Contractul de execuție pentru bulevardul Cetății este în valoare de 84 de milioane de lei (TVA inclus).

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Proiectul autostrăzii spre Moravița, studiu de fezabilitate în iunie. Va avea legătură în Serbia?

România se va putea apuca, în curând, de realizarea autostrăzii care va lega Timișoara de…

O oră ago

Retro Paradă cu mașini din anii `20, festival cu mii de flori, Caravana Dințișorului și teatru de păpuși, în weekend, la Iulius Town

Un nou weekend efervescent, cu evenimente pentru întreaga familie vă așteaptă la Iulius Town Timișoara.…

O oră ago

Flavius Biea câştigă la Craiova centura WBC Continental Latino

Campion mondial IBA World, timişoreanul Flavius Biea a fost cap de afiş, alături de Ronald…

10 ore ago

În parcul Pădurice va avea loc un nou Picnic Atipic

Ideea picnicului organizat în parcul din zona Dacia va fi repetată, de această dată în…

11 ore ago

CJ Timiș a semnat contractul de realizare a studiului de fezabilitate pentru modernizarea drumului dintre Moșnița și Ghiroda

Un nou drum județean, parte a ”centurii mici” de ocolire a Timișoarei face un pas…

12 ore ago

Pe Centura Sud lucrurile merg strună. Termenul de finalizare a lucrărilor ar putea fi devansat

Muncitorii celor de la UMB se mișcă, pe șantierul Centurii Sud, ca furnicile, iar aceasta…

17 ore ago