Lângă Podul Decebal, un loc fierbinte în Revoluția din 1989, au fost puse, miercuri, bazele Aleii Libertății. Un număr de 11 stejari au fost plantați de mai mulți revoluționari, plantarea de noi copaci va continua și în anii viitori.
Primăria Timișoara a îmbrățișat o inițiativă pornită din partea revoluționarilor. Alături de ei s-a aflat Paula Romocean, noul viceprimar al Timișoarei, la prima ieșire publică în funcția pentru care a renunțat la un loc de parlamentar.
”Aleea Libertății e o inițiativă pornită din partea revoluționarilor, pe care Primăria Timișoara a considerat-o extrem de bună și care i-am dat curs. Astăzi s-au plantat primii 11 pomi, pentru a-i onora pe cei care sunt participanți la Revoluția din 1989 și sunt și cetățeni de onoare ai orașului. Cred că suntem prea obișnuiți cu libertatea pentru care ei au luptat în 1989 și ar trebui să avem mai multe repere care să ne amintească zilnic de sacrificiul pe care l-au făcut”, a declarat Paula Romocean.
Plantarea copacilor a aparținut revoluționarilor Ionel Barna, Ioan Chiș, Ion Dolca, Radomir Gherman Iancu, Virgil Hosu, Petrișor Morar, Sorin Dănuț Oprea, Corneliu Vaida, Victor Văsui, Ioan Savu și Lorin Fortuna (post-mortem).
Aceste acțiuni de plantare a pomilor cu valoare sentimentală vor continua.
”E doar începutul. Sunt doar primii pomi. Mai sunt și alte persoane pentru care se vor planta acești pomi. Nu știu dacă va fi un eveniment organizat sau vom veni și vom planta, dar cred că fiecare tânăr, fiecare persoană careva trece pe aici poate va deveni un pic maicurios să dea o căutare pe Google și să afle cine a fost Florin Fortuna sau cine eCorneliu Vaida și alți oameni care ne-au ne-au adus libertate”, a mai spus viceprimara.
Locația nu a fost aleasă întâmplător, aici au avut loc evenimente sângeroase în 1989, de asemenea, pe acolo va trece Traseul Revoluției
”E o locație cumva situată pe Traseul Revoluției. Știm că pe podul Decebal a fost călcată în 1989 prima victimă a Revoluției. Știm că s-a tras aici, de fapt la Băile Neptun. Știm că pe podul Decebal s-a tras. Toți cei care vor veni pe Traseul Revoluției vor putea să intre și pe această alee și să vadă cine sunt revoluționarii”, a mai declarat Romocean.
Divizionara secundă CSC Dumbrăvița a ajuns la un acord de reziliere cu jucătorii Alexandru Martinov…
Universitatea Politehnica Timișoara a semnat, în 17 decembrie 2024, un nou contract de finanțare prin…
Timișorenii care vor să își spună părerea despre calitatea vieții pot completa acum sondajul sociologic,…
Primăria Timișoara reia procedurile pentru a putea finaliza lucrările la Școala Generală nr. 30. A…
Joi, 19 decembrie, în plenul Consiliului Local va intra din nou în dezbatere proiectul privind…
Primăvara, Parcul Justiţiei este unul dintre cele mai vizitate şi fotografiate locaţii din Timişoara, datorită…