Politica

Nicolae Robu cere din nou demiterea lui Fritz. Prefectul, ameninţat cu plângere pentru abuz în serviciu

Fostul primar Nicolae Robu îşi continuă războiul cu succesorul său, Dominic Fritz, solicitând demiterea acestuia. Mai mult, într-o discuţie cu “fanii” săi de pe Facebook, el arată că prefectul ar putea fi acuzat de abuz în serviciu, dacă nu-l demite pe primar. Articolul de lege invocat de Robu pentru demiterea primarului, nu are însă nicio legătură cu realitatea.

 Pornind de la o fotografie din Parcul Rozelor, Nicolae Robu solicită din nou, tot pe pagina sa de Facebook, demiterea primarului Dominic Fritz.

 “AȘA A AJUNS SĂ ARATE FOSTUL MINUNAT PARCUL ROZELOR SUB ADMINISTRAȚIA FRITZ! CULTURĂ DE AMBROZIE! Ce și cât mai trebuie, oare, să distrugă acești impostori, pt a se da undă verde aplicării legii ȘI pt ei și, consecință imediată, “întreruperii de drept înainte de termen a mandatului”, cum scrie la lege?!”, a postat Robu pe pagina sa de Facebook, alăturând o fotografie.

Imediat un “prieten” de pe Facebook, îl întreabă cum poate fi demis Fritz

„Dar chiar nu se poate sa scapam de individul acesta ? Daca sunt atatea dovezi despre proasta administrare si gestionare a fondurilor destinate parcurilor si nu numai?”, este întrebat de fan.

„In cazul Fritz, nu trebuie decat aplicat Codul administrativ, art. “Incetarea de drept inainte de termen a mandatului Primarului”, litera c)”, răspunde Robu

„Care sunt pași de urmat pentru aplicarea Codului?”, întreabă alt fan.

„Prefectul are obligatia pur si simplu sa aplice legea. Neaplicarea s-ar putea lasa cu plangere penala la adresa lui pt abuz in serviciu”, răspunde Robu, aruncând responsabilitatea pe prefectul Mihai Ritivoiu.

Articolul invocat de Robu din Codul Administrativ nu are însă nicio legătură cu vreo faptă a primarului

“Încetarea de drept a mandatului primarului(1) Mandatul primarului încetează, de drept, în următoarele cazuri (…) ;c) schimbarea domiciliului într-o altă unitate administrativ-teritorială”, se arată în articolul invocate din Codul Administrativ, ori Fritz nu s-a mutat în timpul mandatului într-o altă localitate.

În iarnă, Robu a mai avut o tentativă de demitere a primarului, dar prin referendum. A adunat, la un moment dat, peste 10.000 de semnături, dar ulterior a abandonat proiectul, în mod cert din cauza lipsei de sprijin.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

3 ore ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

3 ore ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

3 ore ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

3 ore ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

4 ore ago

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate…

5 ore ago