Municipalitatea timișoreană face apel la cetățenii orașului să mențină curățenia în cadrul spațiilor, dar și a zonelor de depozitare a deșeurilor, pe care le dețin sau le administrează pentru a se putea realiza cu succes operațiunile de deratizare.
Începând din 17 și până în 30 iunie 2022, Primăria Timişoara desfășoară activităţi de dezinsecţie pe domeniul public. Lucrările de dezinsecţie terestră se desfăşoară între orele 21-6, urmate de lucrările de dezinsecţie aeriană între orele 6-10 şi 17-21.
Și în lunile aprilie și mai, în perioadele 26.04.2022-04.05.2022 și 19-24.05. 2022, s-au desfășurat acţiuni de dezinsecţie cu aviotratament dimineața şi seara după ora 17 până la asfinţit, continuate cu tratamente terestre de dezinsecţie în perioada 25-31 mai între orele 21-6,pe domeniul public. De asemenea, în perioada 1-15 martie 2022 a avut loc o amplă acțiune de deratizare pe domeniul public al orașului.
Primăria Timișoara efectuează periodic tratamente de deratizare din martie până în octombrie în fiecare an. De asemenea, monitorizează în permanență situația rozătoarelor și insectelor, iar în momentul în care se înregistrează creșteri ale populației acestora, intervine prin acțiuni specifice.
Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, primăria face apel la cetăţenii orașului să sprijine acțiunile primăriei și să adopte măsuri urgente în privința curăţeniei în propriile gospodării pentru combaterea rozătoarelor.
”Rugăm cetățenii să procedeze la salubrizarea și igienizarea spațiilor proprii de depozitare a deșeurilor menajere, interioare și exterioare clădirilor. Atragem atenția timișorenilor asupra faptului că sunt interzise golirea, deteriorarea sau sustragerea staţiilor destinate plasării momelilor, amplasate de către operatorul serviciilor de deratizare pe domeniul public”, transmit reprezentanţii municipalităţii
Prin HCL nr. 371/30.10.2007 privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe teritoriul Municipiului Timişoara, modificată şi completată, cap. VI – Reglementări privind combaterea vectorilor-rozătoare, insecte, dăunători-sunt consemnates ancțiuni, de pildă amendă de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice în situația neefectuării lucrărilor de deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) şi/ sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci) și neluării măsurilor de combatere a dăunătorilor din spaţiile proprii.
Joi, Marcel Ciolacu s-a trezit asudat şi cu faţa la cearşaf. Probabil a visat peste…
Imagini care pot provoca un şoc emoţional! Un TIR în flăcări, chiar dacă la ora…
Primarul Dominic Fritz a declarat că intenţionează să discute cu toţi liderii politici ai partidelor…
La momentul nepotrivit în locul nepotrivit. Un bărbat în vârstă de 65 de ani, a…
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial…
Liderul PSD Timiș, Alfred Simonis, cere un dialog politic real pe tema impozitelor și taxelor…