Administratie

Primarul Fritz cere o reacţie fermă a Poliţiei în scandalul evacuării forţate a voluntarilor LOGS

Primarul Dominic Fritz a intervenit în scandalul în care au fost implicaţi voluntarii LOGS, solicitând Poliţiei şi Ministerului de Interne să intervină în acest caz. De asemenea, Fritz a anunţat că va solicita Consiliului Local acordarea unui nou spaţiu celor de la LOGS. Voluntarii LOGS au fost nevoiţi să părăsească o clădire pe care o închiriaseră pentru a caza refugiaţi ucrainieni, după ce au fost atacaţi cu brutalitate de mai mulţi romi.

Dominic Fritz a condamnat acțiunile de intimidare la care au fost supuși în ultimele două zile voluntarii LOGS, menţionând că este este o veste proastă pentru întreaga Timişoară că voluntarii au renunțat la spațiu și au părăsit clădirea. Cei de la LOGS au închiriat o clădire unde intenţionau să cazeze refugiaţi din Ucraina. Au fost însă blocaţi de mai mulţi romi care i-au atacat cu pietre şi cărămizi pe voluntari, aceştia fiind obligaţi să părăsească locaţia.

“Este scandalos că încă o dată agresorii au câștig de cauză. Aici nu vorbim de un incident izolat, ci de un mod de lucru al mafiei imobiliare care se folosește de astfel de practici pentru a-i elimina pe cei care le stau în cale. Intimidarea vecinilor, așa cum s-a întâmplat și în cazul celor de la LOGS este de fapt, intimidarea statului român. Nu putem permite acest lucru. Cer Poliției Române și Ministerului Afacerilor Interne să intervină ferm în identificarea și tragerea la răspundere a celor vinovați. Cer de asemenea să se elaboreze un protocol pentru o reacție fermă și imediată a Poliției în astfel de cazuri, pentru asigurarea protecției și siguranței celor amenințați. În niciun moment nu trebuie să planeze dubiul asupra organelor statului, că inacțiunea lor sau procedurile greoaie de reacție ar putea încuraja astfel de strategii infracționale”, a transmis Fritz

El aminteşte că Primăria Timișoara a fost unul din inițiatorii campaniei Timișoara pentru Ucraina și are o colaborare de încredere cu LOGS Grup de Inițiative Sociale. De asemenea, Fritz a menţionat că va propune Consiliului Local acordarea unui spațiu voluntarilor LOGS pentru ca aceștia să își poată desfășura în continuare importanta lor activitate.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

7 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago