Invatamant

Reprezentanții mediului universitar timișorean au discutat proiectele de viitor cu Fundația Româno-Americană/FOTO

Biblioteca Universității Politehnica Timișoara a găzduit luni o întâlnire de lucru și dezbatere pe tema „Antreprenoriat & Leadership”, inițiată de Fundația Româno-Americană (RAF), la care au fost invitate să participe și celelalte universități membre ale Alianței Timișoara Universitară. Reprezentanții conducerii universităților și cei ai centrelor de antreprenoriat și transfer tehnologic, alături de decanii facultăților, au avut astfel oportunitatea de a discuta cu membrii delegației RAF, condusă de Walter Veirs, membru al Consiliului de Administrație, și Roxana Vitan, președinte al Fundației Româno-Americane.

Scopul reuniunii a fost de a explora subiecte legate de antreprenoriat și inovare, oferind o privire de ansamblu asupra relației cu universitățile din România, precum și câteva dintre proiectele pentru viitor.
În cadrul cuvântului de bun-venit, rectorul Universității Politehnica Timișoara, Florin Drăgan, a făcut o paralelă între tradiția multiculturală a Timișoarei și Banatului, în care diverse etnii și-au dat mâna pentru dezvoltarea zonei, și valorile americane cum sunt organizarea, stilul de muncă, leadership-ul, cu care are multe în comun. De asemenea, rectorul UPT a subliniat faptul că Politehnica timișoreană este cea mai veche universitate din zona de vest a țării, care a contribuit și la înființarea celorlalte instituții de învățământ superior din oraș, reunite în prezent în cadrul Alianței Timișoara Universitară.
Reprezentanții Fundației Româno-Americane au prezentat proiectele pe care le derulează, în special cele dedicate universităților, în multe dintre acestea fiind implicată și Universitatea Politehnica Timișoara: Innovation Labs, Universitatea antreprenorială, bursele Fulbright, Med Tech, University Leadership Program.
Ulterior, dezbaterea s-a axat pe abilitățile antreprenoriale și de leadership pe care universitățile le dezvoltă în rândul studenților proprii, exemple de bună practică, rolul programelor de colaborare cu universități din Statele Unite în formarea acestor abilități, finanțarea micilor afaceri locale, antreprenoriatul social, rolul programelor de voluntariat, principiile pe care a fost înființată Alianța Timișoara Universitară, nevoia de implicare, atât din partea studenților, cât și a cadrelor didactice etc.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Alegeri prezidenţiale. S-au deschis urnele în diaspora. Aproape 5.000 de români au votat

Cetăţenii românii care în ziua votului pentru alegerile prezidențiale nu se află pe teritoriul României pot…

10 minute ago

Avertizare de la Rețele Electrice Banat. Cod Roşu de viscol puternic în vestul ţării. Avarii în 61 de localităţi

În vestul ţării este Cod Roşu de viscol puternic. Vineri dimineața, la ora 10.00, ca…

27 de minute ago

Dumbrăvița are nevoie de puncte în meciul cu Șelimbăr

Divizionara secundă CSC Dumbrăvița intră în „ultima turnantă” a sezonului de toamnă din Liga 2.…

2 ore ago

Vântul face victime în Timișoara! Tânăr rănit în timp ce încerca să dea o mână de ajutor

Vineri dimineața, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că,…

2 ore ago

Menajeria infracţională de AUR. După un bătăuş de copii la Buziaş, un ales local violator la Giarmata

Nu doar la nivel naţional George Simion se bucură de susţinerea unor infractori, foşti sau…

4 ore ago

AIM School, noua școală de muzică în Iulius Town, organizează trei seri de master class. Printre invitați, Radu Pieloiu, toboșarul de la Subcarpați

În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc…

4 ore ago