Primăria Timişoara

S-a schimbat din nou regulamentul pentru reabilitarea clădirilor istorice. Proprietarii care se opun nu mai pot opri investiția la fel de ușor

Locatarii ”gică contra” care se opun în cadrul asociației de proprietari reabilitării clădirilor istorice nu vor mai putea bloca dorința vecinilor care sunt dispuși să acopere cheltuielile din banii lor. Consiliul Local Timișoara a decis să schimbe regulamentul în domeniu, iar pentru aprobare acum e nevoie de voturile a două treimi din proprietari, nu integral ca și până acum, cei care suportă cheltuielile urmând să își recupereze banii ulterior. În plus, primăria va da 30 nu 20% din suma necesară.

De la o propunere cam exagerată, de a se acoperi, „stimulativ” jumătate din sumă, lansată de liberalul Ștefan Sandu, s-a ajuns la un 30%, față de 20% din suma necesară reabilitării, care să fie plătită de primărie, după tratative cu viceprimarul Ruben Lațcău. Cei doi au negociat procentul ca la un contract comercial, ca să nu spunem altă locație, prima dată viceprimarul a spus că se oferă 25%, dar să fie de acord toți consilierii. Sandu a vrut să arate că se ține tare și a zis că aici nu se pune problema negocierilor, pentru ca până la urmă să se lase…înduplecat, pentru un 30% din suma necesară.

Prezent ca de fiecare dată atunci când există o dispută în CLT, Simion Moșiu a insistat că deocamdată pe noul program nu s-a semnat niciun contract, răspunsul primit fiind de la Paula Romocean, de la USR, care a spus că se vede că măcar există interes.

O altă modificare importantă aprobată se referă la numărul de proprietari dintr-o clădire care vor trebui să fie de acord pentru demararea reabilitării. Mai precis, de la integralitate s-a ajuns la aprobarea îndeplinirii condiției ca două treimi dintre proprietari să fie de acord cu demararea operațiunii. Cei care sunt de acord vor putea susține financiar operațiunea, iar ulterior vor putea să își recupereze în instanță banii de la cei ce sunt ”gică contra”.

De reglementat au fost reglementate și mai multe probleme legate de necesitatea realizării garanției imobiliare și bancare care se execută în caz de neplată a obligațiilor beneficiarilor.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

13 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

16 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

16 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

17 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

17 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

17 ore ago