Sport

Andone spune că echipa nu are adversari de calitate în amicale, dar Poli a luat bătaie de la Variaş – Liga 5

Reprimită în Liga 2, după ce sportiv a retrogradat în „Divizia C”, Poli a continuat astăzi seria partidelor de pregătire şi de evaluare a lotului. Adversar a fost o formaţie de Liga 5, locul 2 în Seria I, Steaua Roşie Variaş, iar partida s-a disputat în Freidorf, pe „Auto”.

Ceea ce trebuia să fie o victorie categorică pentru alb-violeţi s-a transformat într-o mică-mare ruşine. Adică echipa de „Judeţ” s-a impus cu 2-1, la capătul unei partide în care nu au existat diferenţe mari între cele două grupări. Asta deşi Poli a folosit şi jucători cu meciuri în prima ligă, iar Variaşul a început cu unii titulari incontestabili pe bancă.

Adrian Titu (Variaş) a fost cel mai bun fundaş central de pe teren și a dirijat bine partea sa de teren, Poli, nu mai are calitate la acest departament, cei doi mijlocaşi cu acelaşi nume Gabi Voicu (Variaş) au arătat multă limpezime în joc, peste mult mai valoroşii adversari, iar Rămneanţu sau Jivan (Variaş) de când au intrat pe teren, cu greu au putut fi opriţi.

O lecţie de atitudine din partea echipei de Judeţ şi de nepăsare a formaţiei de Liga 2, jucătorii încă nu îşi dau seama ce onoare au să joace în alb-violet şi în… Liga 2.

La finalul partidei, încheiată 1-2, goluri Teodorescu (85), respectiv Jivan (60) şi D. Forghici (minutul 90, penalty bătut pe centru, scăriţă), antrenorul Politehnicii spunea că nu are adversari de calibru, deşi o echipă de Liga 5 te-a bătut azi, declarând că vor urma „epurări” în formaţie.

„Din păcate nu reuşim să găsim adversari de ligi superioare. Liga 3 nu a început, Liga 2, la fel… a trebuit să ne orientăm, să găsim adversari de Liga 4, Liga 5. Un test util, am făcut efort, am încercat să jucăm. Am văzut cam care sunt plusurile şi minusurile, calităţile jucătorilor, care au jucat în cele două reprize la meciul de azi şi la cel de săptămâna trecută. Pentru mine, util, pentru că văd cam cine poate, cine nu poate, din punct de vedere fizic, mental, ceea ce vrem să jucăm în viitor… Din păcate, dacă vrem să se schimbe lucrurile în bine, să putem să creăm o echipă bună, pe viitor, va trebui să tăiem în carne vie în continuare. Nu-mi place, dar va trebui să o fac. Vom vedea, probabil miercuri vom trage linie, înainte de plecarea în cantonament, şi vom vedea pe ce jucători ne vom baza în cantonamentul din Slovenia”, Bogdan Andone, antrenor principal Politehnica Timişoara.

Politehnica Timişoara (antrenor Bogdan Andone): Isvoranu – Jurj, Bocșan, Huminic, Taub, Gologan, Pană, Milea, Benzar, Olariu și Bîrnoi (prima repriză);

Murariu – D. Radu, Moțiu, M. Mircea, Pamfile, A. Marco, Sofran, Ignea, Bakoș, Pureca, Teodorescu (repriza secundă).

Steaua Roşie Variaş (antrenor Cosmin Belin): Borta – Erdman, Titu, Grigoraş, Ramon, Florescu, G. S. Voicu, G. Voicu, Marcu, Forghici, Sabău. Au mai intrat: Harrison – Năstase, Rămneanţu, Voin, Broşteanu, Temu, Jivan, S. Mirciov.

 

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

6 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

6 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

7 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

8 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

8 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

11 ore ago