Un număr de 13 străzi din zona Kuncz ar urma să fie reabilitate de municipalitate, în urma unor lucrări complexe, în valoare de circa 38 de milioane de lei. Vizați sunt trei kilometri de străzi, 10 kilometri de trotuare au urma să fie modernizate, se vor realiza peste 4 kilometri de piste pentru biciclete, zone verzi pe 3576 mp și 248 accese amenajate.
Consiliul Local Timișoara a aprobat actualizarea devizului general pentru obiectivul de investiţie „Amenajare zona Kuncz”.
„Kuncz este unul dintre cartierele neglijjate în ultimii ani și vrem să recuperăm decalajele. Investim semnificativ într-un spațiu public modern și accesibil, cu trotuare și piste velo, dar si în infrastructura socială și culturală prin construirea unui centru cultural și educațional pentru copiii din Kuncz,”, conform primarul Timișoarei, Dominic Fritz.
În prezent, străzile din această zonă au o structură rutieră de drum necorespunzătoare, o parte dintre ele fiind doar pietruite. Nu există trotuare, spații verzi, piste pentru bicicliști și locuri de parcare. Ca urmare, sunt necesare lucrări de amenajare a carosabilului, trotuarelor, acceselor, reconfigurarea geometriei intersecțiilor și, acolo unde situația din teren permite, se vor amenaja spații verzi, piste pentru bicicliști și locuri de parcare.
Investiția va duce la îmbunătățirea accesului rutier, velo şi pietonal în zonă, a viabilității și stării tehnice a părții carosabile și, implicit, a confortului și siguranței utilizatorilor.
Zona este situată în partea estică a orașului și cuprinde următoarele străzi: Aviatorilor, Satu Mare, Zefirului sector 1 și sector 2 (aceste străzi formează lot 1, având o lungime totală de 991,50m), străzile Baia, Energiei, Muntele Mic, Poiana Mărului, Sălaj, Sovata, Subuleasa, Târgu-Mureș, Zefirului sector 3, Ioan Alexandru (acestea împreună au o lungime de 2112 m și reprezintă lotul 2).
Valoarea totală a investiţiei este de 37.863.784,44 lei, cu TVA inclus, din care lotul 1 este de 15.173.041,43 lei, iar lotul 2 este de 22.690.743,01 lei.
Pentru lotul 1 se accesează fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9: Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, Măsura 1- „Îmbunătățirea Infrastructurii Rutiere”, fondul disponibil pentru măsura alocată fiind de 1.064.000 euro. Documentația tehnico-economică, faza Studiu de Fezabilitate, a fost depusă la ADR Vest în vederea accesării co-finanțării.
Durata de execuţie a lucrărilor este de 12 luni pentru primul lot și 24 de luni pentru al doilea lot.
În comuna Moşniţa Nouă vor fi ridicate cinci staţii pentru reîncărcarea autovehiculelor electrice, printr-o finanţare…
Sala Teatrului Național Timișoara a găzduit, marți seara, ediția a zecea a Galei Premiilor UVT.…
Finalizarea proiectului prin care Timișoara a primit 44 de autobuze electrice pentru transportul în comun…
Colaborare de succces. Parteneriatul dintre Universitatea Politehnica Timișoara și sediile Continental din Timișoara a fost…
Consilierii locali timișoreni au primit la vot, la ședința de plen extraordinară de marți un…
Începând de joi, de la ora 10, Expo Mobila Timișoara își deschide porțile atât pentru…