Administratie

Ioan Popa, primarul Reșiței, a venit la Timișoara să se certe cu consilierii județeni timișeni. El cere un teren de 150.000 de euro

Pentru a-i convinge pe aleșii județeni timișeni să vândă Primăriei Reșița o serie de terenuri de pe pârtia de la Semenic, unde dorește să dezvolte un proiect turistic de zeci de milioane de euro, primarul municipiului cărășean, Ioan Popa, s-a prezentat personal în ședința de plen a Consiliului Județean Timiș. Din păcate, prin atitudinea sa, el nu pare să fi reușit să obțină mai mult decât antipatii.

Ioan Popa a avut o atitudine de superioritate, i-a luat pe aleșii timișeni peste picior şi le-a dat sfaturi administrative unor oameni care au mai multă experiență administrativă decât el. După ce a făcut un istoric al societății Schilift SRL, cea care este proprietara instalației de transport de pe pârtia amintită, Popa a spus că, de fapt, el nici nu este interesat de acele acțiuni, ci de niște terenuri care se află pe ruta pistei de schi și care ar aparține CJT.

„Nu aveți decât să rămâneți cu acțiunile, eu am nevoie de terenuri”, a spus primarul Reșiței, astfel el încercând să lase Timișului niște părți sociale la o societate oricum muribundă și care ar muri de tot dacă ar rămâne și fără acele terenuri. Popa s-a plâns că Reșița suferă pentru că Timișoara a ”furat” municipiului cărășean 40.000 de oameni, ”ingineri de calitate” și că acum capitala Banatului de câmpie trebuie să dea înapoi ceva fratelui mai mic. Pe de altă parte, Popa nu știa nici măcar cine conduce comisia desemnată de CJT pentru a analiza vânzarea acțiunilor, crezând că Dan Idolu, consilier județean PSD, este șeful acestei comisii, ”pentru că îl cunosc și așa am crezut că e șefu”. Iar aceasta după ce o delegație de trei membri ai comisiei a și vizitat Reșița pentru a lămuri problemele existente.

„Noi am vrut să luăm terenul. La vremea respectivă ni s-a spus că Timișul vrea să iasă din societate, că de 14 ani nu s-a întâmplat nimic acolo. Noi am aprobat în Consiliul Local Reșița achiziția acțiunilor, pe baza unei evaluări e vorba de 150.000 de euro. Ulterior, am avut surpriza să constat că la Timișoara nu s-a mai dorit vânzarea. Au început discuții, s-a creat o comisie, a venit domnul Dan Idolu la noi și am discutat”, a spus Popa, pe un ton autoritar.

Primarul Reșiței a mai vrut să inducă permanent ideea ajutorării Carașului de către Timiș. În acest scop a prezentat consilierilor județeni teoria fondurilor de coeziune ale Uniunii Europene. De celalaltă parte, consilierii județeni timișeni nu au respins ideea de a renunța la ceea ce dețin în zona pârtiei, dar au cerut, mai ales prin vocea lui Raul Olajos, o despăgubire justă, nu la valoarea ”contabilă” adică în jur de 700.000 de lei, ci cu o ajustare corespunzătoare.

De cealaltă parte, Popa a insistat că nu se pot cere mai mulți bani pe un teren care… nu ar avea valoare mare. Mai mult, el a spus că a fost supus unui șantaj din partea CJT.

”M-ați șantajat că nu-mi semnați ca să cedați terenul, că dacă nu vă luăm acțiunile. M-ați pus într-o poveste în care să mai fac o concesie, să văd că nu știu ce. Terenurile de păduri/pășuni sunt la preț între 10-20 de euro/mp la hectar. Noi am luat de la un cetățean german cu 6 euro pe metru pătrat, dar la care jumătate din parcelă e intravilan, ceea ce spuneți voi că este 18 euro. Avocatul Călin Bot, din Timișoara, avea teren intravilan, dar curți/construcții. Cineva crede că cineva vrea să facă ceva. Nimeni nu vrea să facă nimic la mine în curte, decât o dezvoltare de proiecte pe care vreau să o fac din 2004. Așteptăm de 20 de ani să facem acel proiect și mi se pare cel puțin deplasat să avem discuții pentru un teren pentru un proiect de 48 de milioane de euro. Dacă va trebui să găsim bani o să-i găsesc și o să vi-i dau. Noi am solicitat doar să înlocuim terenul cu bani, nu să ieșiți din societate”, le-a mai spus Popa, care a sugerat că CJT poate să rămână cât vrea în societatea care e deja moartă.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Zece localități erau parțial nealimentate cu energie electrică în Timiș, la ora 12

Chiar dacă o bună parte dintre deranjamentele apărute la rețelele de alimentare cu energie electrică…

17 secunde ago

Dumbrăviţa, din nou repetentă pe teren propriu

Se strâng rezultatele negative. Mai ales pe teren propriu. CSC Dumbrăviţa se află la al…

O oră ago

Festivalul dramaturgiei româneşti se va desfăşura la Timişoara, în două „episoade”

Teatrul Național din Timișoara organizează în perioada 4-10, respectiv 19-20 decembrie 2024, o nouă ediție…

3 ore ago

Primăria Timișoara a renunțat la proiectul pe fonduri europene de la Cinema Freidorf. Reabilitarea, gata în decembrie

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că înainte de finalul anului în curs se va finaliza…

3 ore ago

Timişoara, de trei ori premiată la un eveniment naţional din domeniul sănătăţii/FOTO

Pe data de 21 noiembrie a avut loc Gala Performeri din Sănătate, ediția 2024, desfășurată…

3 ore ago

Call center pentru asistență electorală și platforma www.votcorect.ro pentru sesizarea neregulilor în zilele alegerilor

Expert Forum, organizație membră a Coaliției Vot Corect, organizează un centru de informare și asistență…

4 ore ago