Social

Studenți din domeniul construcțiilor din toată Europa au concurat la Timișoara/Foto

Facultatea de Construcții a Universității Politehnica Timișoara a găzduit, în perioada 18-24 iulie 2022, finala internațională a concursului studențesc ICEC 2022 (International Civil Engineering Competition). Concursul ICEC 2022 este dedicate viitorilor ingineri civili, studenți care au șansa să își testeze cunoștințele în domeniu și să își aprofundeze pasiunea pentru construcții.

ICEC este o competiție ce pune accent pe abilitățile studenților în domeniul structurilor, hidraulicii și materialelor de construcții prin diferite probe, având ca scop dezvoltarea viitorilor ingineri cu potențial.

Evenimentul a fost organizat de ASICET – Asociația Studenților la Inginerie Civilă Engleză din Timișoara. ASICET are ca scopuri principale conectarea studenților de la Inginerie Civilă din întreaga lume, ASICET fiind membru al IACES (International Association of Civil Engineering Students), formarea relațiilor între studenți, cadre didactice și companii din acest domeniu, cât și promovarea României din punct de vedere al Construcțiilor si Arhitecturii.

Competiția internațională a reunit 42 de participanți, din 8 țări (Serbia, Turcia, Ungaria, Egipt, Portugalia, Franța, Bosnia și Herțegovina, România), care au avut de trecut trei probe: prima bazată pe materiale de construcții, a doua bazată pe hidraulică, iar a treia pe structuri, mai exact structuri asupra cărora s-a generat un seism până la cedarea acestora. Participanții au luat parte la seminarii înaintea probelor, oferite de către profesorii Facultății de Construcții din cadrul Universității Politehnica Timișoara, după care li s-au oferit seturi de reguli și kit-uri pentru ducerea probelor la bun sfârșit.

După desfășurarea acestora, clasamentul final a fost următorul: Locul 1: Invictos (Porto); Locul 2: Geoidunduláció (Budapesta); Locul 3: Why not? (Lisabona); Locul 4: Tourists (Belgrad); Locul 5: SUM (Mostar); Locul 6: Paper Welders (Timișoara); Locul 7: Shining Stars (Metu); Locul 9: KIM (Cairo).

O activitate inedită a fost a fost Seara Internațională, unde fiecare echipă a împărtășit cu ceilalți tradiții și obiceiuri din zona de proveniență, precum si mâncarea, dansurile și melodiile tradiționale.

Share
Published by
Marcel Hoster
Tags: concursupt

Recent Posts

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an…

12 ore ago

STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false…

13 ore ago

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat…

15 ore ago

Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii

Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători…

15 ore ago

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise…

15 ore ago