Administratie

Condiții de temperatură și praf controlate în hala pentru repararea tramvaielor Bozankaya. Primăria dă 10 milioane de lei pentru proiect

”Cele mai performante tramvaie din lume”, așa cum au fost numite noile mijloace de transport urban livrate de turcii de la Bozankaya, au nevoie de o hală nouă pentru reparații, care va costa aproximativ zece milioane de lei. Aceasta va fi complet închisă și va avea condiții de umiditate și praf controlate, așa cum cere producătorul strungului care va realiza bandajele necesare tramvaielor.

Noua hală va fi ridicată la depoul de pe strada Dâmbovița și va fi folosită de noile tramvaie cu dimensiuni generoase pe care orașul le-a achiziționat cu bani europeni.

Consilliul Local Timișoara a aprobat realizarea investiției. În total, la Timișoara vor ajunge minim 21 de tramvaie turcești, care au fost deja comandate.

„În cadrul proiectului se propun a fi realizate: o hală integral închisă, ce va asigura condițiile de temperatură (minimum +5°C), umiditate și praf impuse de către producătorul strungului de rectificat profil bandaj și va avea dimensiunile necesare pentru reprofilarea dintr-o singură trecere a bandajelor de la toate roțile unui tramvai; o groapă de fundare în interiorul halei, ce trebuie dimensionată să susțină greutatea de 18 tone a strungului la care se adaugă și o parte din greutatea de 38.800 kg a tramvaiului gol”, scrie în hotărârea adoptată.

Noua hală va avea loc pentru 12 elevatoare de mari dimensiuni, cu pupitru de comandă, dar și un pod rulant special.

Noua hală va avea o suprafață de 656 mp. Valoarea estimată este apreciată la aproximativ 10,6 milioane de lei (inclusiv TVA), iar primăria urmează să scoată la licitație proiectarea și execuția halei.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Intervenţie de suflet a salvatorilor din Buziaş

După-amiază însorită, dar cu peripeții la o fermă de vaci din apropierea orașului Buziaș: o…

4 ore ago

Aproape o mie de locuri de muncă oferite la Bursa Locurilor de Muncă. Peste 600 de persoane au fost selectate pentru angajare

La Timișoara a avut loc, marți, o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă. Interesul…

7 ore ago

Avem și în acest an Noaptea Muzeelor, de această dată sub auspiciile protestelor salariale de la MNaB

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, participă și în acest an la…

11 ore ago

Lucrările pe Calea Stan Vidrighin intră în etapa finală/FOTO

Constructorul care se ocupă de reabilitarea Căii Stan Vidrighin intră în etapa finală a lucrărilor.…

11 ore ago

Un motociclist a fost accidentat în zona Sălii „Olimpia”

După accidentul de dimineaţă din apropierea Centurii de Sud, unde un muncitor a fost izbit…

11 ore ago