Administratie

Numele constructorului autostrăzii cu tuneluri pentru urși ar putea fi anunțat pe 11 septembrie

Numele firmei care va realiza tronsonul de 9 kilometri lipsă din autostrada Lugoj – Deva urmează să fie anunțat pe data de 11 septembrie, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Problemele create de lipsa acestei bucăți de autostradă se amplifică tot mai mult în această perioadă, a devenit o obișnuință aproape zilnică să se creeze cozi de kilometri la intrarea și ieșirea de la Margina sau Holdea pe A1, adică punctele dintre care autostrada lipsește.

Mai ales în weekend, dar și în cursul săptămânii, porțiunea de drum național dintre Margina și Holdea, dar mai ales ieșirile de pe autostradă se aglomerează foarte mult și dau bătăi de cap șoferilor. Când se va rezolva problema și se vor realiza cei 9 kilometri de autostradă lipsă? Greu de spus, singura certitudine (relativă) pe care o avem este că pe 11 septembrie ar trebui să avem un nume desemnat la licitație, care să se ocupe de construcție. Cel puțin așa spune Grindeanu.

El continuă să vorbească despre problema urșilor inexistenți care a dus la blocajul pentru acest tronson, deși aproape sigur știe că acolo e vorba de pericolul construirii unor deblee imense, periculoase, din cauza terenului, așa cum era prevăzut în proiectul inițial care puteau să se prăbușească. Situația care a apărut în zona Sibiului unde un asemenea debleu chiar s-a întâmplat.

Am chemat atunci la Palatul Victoria din Timiș (n.r Palatul Administrativ) pe toți reprezentanții de la vânători la Romsilva să îmi spună dacă – eu fiind din Timiș, dacă știu prost că nu există urși în Timiș. Sigur că nu există, și ultima testare era în urmă cu aproximativ 100 de ani, Dar nu mai scormonim istoria, așa e proiectul. În această formă ne aflăm astăzi așa s-a primit finanțare europeană.”, a spus Grindeanu.

Ulterior, proiectul a fost schimbat și au fost introduse, în loc de debleele amintite, trei tuneluri, inițial, respectiv două, prin unirea a două dintre acestea. Contractul pentru realizarea acestui tronson de autostradă a fost deja câștigat de o firmă turcească, dar licitația anulată, din cauza prețului extrem de mic la care s-a licitat, unul care nu acoperea cheltuielile.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

12 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

13 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

19 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

19 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

20 de ore ago