Primăria Timişoara

Primăria Timișoara așteaptă decizii definitive în instanță pentru a da afară din locații două dintre cele mai cunoscute ștranduri din oraș

Municipalitatea timișoreană e nevoită să aștepte o sentință finală în procesele pe care le are cu două celebre ștranduri din oraș. Deși are deja sentințe favorabile, iar conform acestora cele două unități folosesc ilegal spațiile municipalității, dar acestea nu pot fi puse în executare pentru că nu sunt definitive, iar firmele care le ocupă nu vor să cedeze.

E cald, oamenii vor să se răcorească, să înoate, așa că merg și la Heaven și la Termal. Ei nu știu că firmele care le dețin sunt certate cu primăria, iar aceasta le-a cerut să părăsească ștrandurile ocupate pentru că nu ar mai avea contract de închiriere a spațiului. Lucrurile sunt tărăgănate, sezonul e în curs, deci…

Pentru a se putea impune, municipalitatea a cerut debranșarea de la rețelele de apă și curent electric, pentru că cele două firme ar avea contracte semnate pe locații unde nu au vreun drept să ”existe” spun cei de la primărie, răspunsul așteptat nu a fost unul pozitiv. Sunt buni platnici, nu avem ce face, spun cei doi furnizori.

„Vă rugăm să procedați la debranșarea curentului electric al bazei sportive și de agrement SC Elaine SRL (ștrandul Heaven), situată în Timișoara, Aleea Ripensia nr. 40, și a SC GPG Company SRL (ștrandul Termal), situată în Timișoara, bd. Vasile Pârvan nr. 9, ambele entități juridice ocupând în prezent fără titlu legal, locațiile menționate (…) Menționăm faptul că titlul legal, respectiv contractele de închiriere ale acestor entități juridice au expirat prin ajungere la termen. Primăria Municipiului Timișoara nu este de acord cu prelungirea contractelor de închiriere, iar chiriașii refuză să predea locațiile ocupate fără titlu legal (…) considerăm necesară măsura debranșării locațiilor de la energie electrică în scopul evitării acumulării de către chiriași a unor sume restante”, se spunea în cererile lansate de primărie.

Nu a fost un răspuns pozitiv și s-a revenit cu o nouă asemenea solicitare.

„În momentul în care am ieșit din pandemie, în 8 sau 9 iunie, am revenit cu o nouă adresă. Am depus-o și la Curtea de Conturi, am solicitat din nou debranșarea, atât de la Aquatim, cât și de la Enel. De la Aquatim am primit răspunsul că este un client bun plătitor, și Termalul, și Heaven, și că nu îi vor debranșa (…) Răspunsul Enel a fost că îi vor notifica și le vor da preaviz. Nu știu ce s-a mai întâmplat, dacă îi vor debranșa sau nu”, a declarat Cosmin Tabără, viceprimar al Timișoarei.

Toată problema a apărut după ce în instanță nu s-a cerut decât rezilierea contractelor de închiriere nu și a celor de utilități.

„Părerea mea este că ar fi trebuit cerută și anularea contractelor subsecvente. Contractul de utilități nu putea să fie mai lung decât contractul de închiriere. Ei au rămas cu contractul de utilități și contractul de închiriere între ei și primărie este anulat”, a mai spus Tabără.

De curând, municipalitatea anunța triumfal, că a obținut ”o victorie de etapă” în instanță plata din partea celor de la Heaven către primărie a unei sume de 250.000 de lei, reprezentând bani câștigați în perioada în care teoretic clubul avea activitatea suspendată în urma unor decizii emise de Poliția Locală. Evident că acei bani nu au ajuns în conturile municipalității, iar până la finalul campionatului mai sunt multe etape.

În ceea ce privește Termal, Tabără spune că societatea care operează ștrandul ar avea datorii de 9 milioane de lei către municipalitate.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Intervenţie contracronometru pentru a salva o femeie ce ameninţa că se sinucide

Duminică seară, în jurul orei 21:00, polițiștii Secției 1 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

2 ore ago

Cum va fi vremea în prima lună de vară

Administraţia Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 27 mai…

7 ore ago

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni şi se încheie pe 14 iunie

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni şi se încheie pe 14 iunie -…

7 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în următoarele zile

Luni, 27 mai, între orele 8-20 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

9 ore ago

S-a stins Dana Rotariu, soţia legendei Iosif Rotariu

Moartea unei adevărate eroine. Din păcate, duminică dimineaţa s-a stins din viaţă Dana Rotariu, soția…

10 ore ago

Piața Badea Cârțan a primit o nouă înfățișare, după 20 de ani fără nicio modernizare/Foto

Piaţa Badea Cârţan are o nouă faţă după ce s-ai făcut mai multe modernizări, atât…

12 ore ago