USR Timiș se consideră atacată politic de Alin Nica și Alexandru Proteasa prin intermediul Agendei CJT

USR Timiș acuză, în cadrul unui comunicat de presă, că Monitorul Consiliului Județean Timiș e folosit pe post de ”ghioagă politică” de doi dintre cei trei lideri ai administrației județene, adică partea liberală, Alin Nica și Alexandru Proteasa. Mai mult, filiala județeană a partidului amintit mai anunță, în comunicatul neasumat de vreo persoană din cadrul organizației, că va sesiza Curtea de Conturi pentru că cei doi și-ar fi atacat adversarii politici în cadrul publicației oficiale a CJT.

Anunțul USR spune că cei doi ar fi disperați că nu le mai iasă ”combinațiile financiare pe banii timișorenilor. Mai precis, poziția USR Timiș vizează faptul că CJT  a cerut de la Primăria Timișoara un teren aflat lângă cel pe care administrația județeană îl deține în centrul orașului, unde dorește ridicarea unei parcări supraetajate, iar municipalitatea a refuzat cedarea terenului.

Monitorul Consiliului Județean Timiș, scos pe banii tuturor timișenilor, folosit pe post de „ghioagă” politică de Nica și Proteasa. Disperați că nu le mai iasă combinațiile financiare pe banii timișenilor, Alin Nica și Alexandru Proteasa folosesc Monitorul CJT pentru atacuri politice infame și lipsite de onestitate. Astfel, în numărul din luna august a ,,Agendei CJT”, acesta fiind numele publicației scoase sub egida instituției, vicepreședintele Proteasa își exprimă indignarea că primarul Timișoarei, Dominic Fritz, nu a fost de acord cu transferul unei porțiuni de teren din aria fostului Centru Militar Județean. CJT deține acolo un spațiu amplu, unde ani buni nu a fost în stare, la fel precum în cazul tuturor investițiilor anunțate, să ridice o parcare, așa-zis publică”, este poziția USR Timiș.

Partidul amintit sugerează că acolo se vor încasa bani pentru parcarea autoveiculelor, cu o tentă negativă, aceasta deși și în prezent acolo se plătește pentru parcare, așa cum se întâmplă, de fapt, și pe străzile Timișoarei, banii încasați intrând în contul municipalității.

Spunem publică, întrucât CJT ar urma să încaseze bani frumoși de la șoferii din Timișoara și nu numai, ulterior finalizării obiectivului. Supărat pe refuzul întemeiat al primarului Timișoarei de a ,,cădea la pace”, cu diriguitorii CJT, într-o afacere nebuloasă, în cel mai bun caz, Proteasa lansează acuzații aiuritoare și nefondate la adresa lui Dominic Fritz. Și toată campania are loc în paginile unei publicații editate și din banii timișorenilor, la costuri exorbitante”, mai spune comunicatul USR.

O asemenea parcare publică centrală nu pare să fie considerată un obiectiv important, acestea fiind altele, care sunt lăsate în paragină, conform opiniei USR.

Constatăm că, în loc să se ocupe de marile proiecte ale județului, lăsate toate în paragină, ca de pildă Stadionul Dan Păltinișanu, Castelul Huniade, Bastionul Theresia și multe altele, Alin Nica și locotenenții săi se folosesc de banii publici pentru răfuieli politice rușinoase”, se mai spune în poziția USR.

Concluzia celor de la USR Timiș este că vor cere Curții de Conturi să decidă dacă e legal și oportun atacarea unor adversari politici, așa cum consideră că s-a întâmplat.

Pe această cale, USR Timiș va sesiza Curtea de Conturi pentru a stabili cât de legal și de oportun este să-ți ataci adversarii politici pe banii contribuabililor din Județul Timiș și din Timișoara”, se încheie comunicatul emis de USR Timiș.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Proiectul autostrăzii spre Moravița, studiu de fezabilitate în iunie. Va avea legătură în Serbia?

România se va putea apuca, în curând, de realizarea autostrăzii care va lega Timișoara de…

32 de minute ago

Retro Paradă cu mașini din anii `20, festival cu mii de flori, Caravana Dințișorului și teatru de păpuși, în weekend, la Iulius Town

Un nou weekend efervescent, cu evenimente pentru întreaga familie vă așteaptă la Iulius Town Timișoara.…

56 de minute ago

Flavius Biea câştigă la Craiova centura WBC Continental Latino

Campion mondial IBA World, timişoreanul Flavius Biea a fost cap de afiş, alături de Ronald…

10 ore ago

În parcul Pădurice va avea loc un nou Picnic Atipic

Ideea picnicului organizat în parcul din zona Dacia va fi repetată, de această dată în…

11 ore ago

CJ Timiș a semnat contractul de realizare a studiului de fezabilitate pentru modernizarea drumului dintre Moșnița și Ghiroda

Un nou drum județean, parte a ”centurii mici” de ocolire a Timișoarei face un pas…

11 ore ago

Pe Centura Sud lucrurile merg strună. Termenul de finalizare a lucrărilor ar putea fi devansat

Muncitorii celor de la UMB se mișcă, pe șantierul Centurii Sud, ca furnicile, iar aceasta…

16 ore ago