Administratie

Viceprimarul Ruben Lațcău e nemulțumit. El cere un ritm mai susținut pe șantierele de reabilitare a rețelei Aquatim/Foto

Proiecte în valoare de 28 de milioane de euro, pentru înlocuirea rețelelor de alimentare cu apă de pe 100 de străzi, dar un ritm de lucru pe șantiere care nu îl mulțumește pe viceprimarul Ruben Lațcău. Acesta subliniază că lucrările trebuie finalizate până la finalul anului viitor, pentru a nu se pierde finanțarea europeană.

”Aproximativ 100 de străzi, 28,5 milioane de euro și în jur de 65 de kilometri de conducte – cam așa arată pe scurt proiectul Aquatim de reabilitare a rețelei de apă-canal din Timișoara și probabil șantierul cu care v-ați întâlnit cel mai des pe drum spre lucru sau în plimbare în zona în care locuiți. După un efort considerabil și mai multe licitații fără succes, Aquatim are de anul acesta 4 antreprenori generali cu care lucrează pe toate loturile de reabilitare a rețelei de apă și canalizare din Timișoara. Toate străzile pe care se va interveni trebuie să fie ca noi până la finalul lui 2023, fiind un proiect pe fonduri europene, finanțare care se încheie atunci. Se lucrează momentan pe 20 de străzi și câteva secțiuni sunt deja gata”, spune Lațcău.

El se declară nemulțumit de ritmul lucrărilor, dar recunoaște că în șantierul de pe Stan Vidrighin a apărut și o problemă neașteptată.

”Sunt nemulțumit de ritmul lucrărilor, în special pe marile magistrale care traversează orașul sub Bulevardul Cetății și Stan Vidrighin, unde reabilităm liniile de tramvai și tot ansamblul stradal. O parte din probleme s-au rezolvat, dar unele situații neprevăzute tot apar. De exemplu, pe Stan Vidrighin a fost descoperit încă un bloc de beton care susține conducta veche de magistrală. Pentru ca să poată scoate țeava, constructorul nu poate interveni cu utilaje grele, fără să riște să inunde întreg amplasamentul sau să oprească temporar furnizarea de apă”, a mai declarat viceprimarul,

O altă problemă apărută se referă la faptul că odată înlocuite conductele, se stă și o lună sau două până străzile sunt refăcute.

”Cu toate astea, a fost un lucru pe care l-am întâlnit pe teren și de care sunt extrem de nemulțumit: străzi care așteaptă o lună sau două pentru o refacere. De exemplu, pe Inocențiu Micu Klein lucrează la refaceri o firmă cu care suntem deja familiarizați, care a avut întârzieri și pe alte lucrări, dar care reușește constant să ne surprindă negativ. Am întâlnit oameni competenți pe teren, constructori serioși și sper să putem închide anul viitor și acest capitol din viața orașului”, a încheiat oficialul.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Simonis și Fritz au ajuns la un consens. PNL pare să fi fost de acord

Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…

12 ore ago

CSM Lugoj a terminat anul 2024 în forţă, cu o victorie categorică

Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…

13 ore ago

A furat dintr-o maşină parcată în Brestovăţ! Unde l-au prins poliţiştii

La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…

14 ore ago

ABA Banat investește 29 de milioane de lei în consolidarea și reprofilarea malurilor râului Timiș

Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…

16 ore ago

Geaba Bolojan! După un ostaş în fruntea ţării, PNL propune un şomer în fruntea ţării

La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…

17 ore ago