Politica

Bogdan Ghelbere “zboară” din Guvern. Lucian Bode i-a propus lui Alin Nica să renunţe la Dănuţ Groza

PNL Timiş rămâne fără niciun om în zona Executivului, Bogdan Ghelbere urmând să fie înlăturat din funcţia de secretar general al Guvernului. Este mica “victorie” obţinută de primarii dizidenţi din PNL Timiş la întâlnirea cu conducerea partidului. Pe de altă parte, secretarul general al PNL, Lucian Bode, l-a sfătuit pe Alin Nica să renunţe la “parteneriatul” cu Dănuţ Groza.

Primarii “dizidenţi” din PNL Timiş au obţinut o singură satisfacţie din partea conducerii centrale a partidului şi aceea decisă cu mai mult timp în urmă. Este vorba de demiterea lui Bogdan Ghelbere din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului. O victorie discutabilă, fiindcă nu s-a obţinut promisiunea ca în locul lui să fie nominalizat un alt om din Timiş. Ghelbere este (încă) singurul reprezentant al PNL Timiş în structurile Guvernului. Oficial, în dreptul filialei este trecut şi Alin Chitu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, numai că el nu are nicio treabă cu Timişul, fiind din Buzău. Chitu a fost impus filialei de Alina Gorghiu, în perioada în care aceasta conducea de facto PNL Timiş.

De menţionat că demiterea lui Ghelbere era decisă însă de mai mult timp, dar a intervenit pentru el Alin Nica, obţinând o amânare. Scandalul din PNL Timiş şi întâlnirea primarilor cu conducerea central a partidului a grăbit însă acest deznodământ. De menţionat totuşi că primarii au solicitat demiterea tutoror celor trei din fruntea organizaţiei PNL Timiş: Alin Nica – preşedinte; Dănuţ Groza – secretar general; Bogdan Ghelbere – secretar general adjunct. Ghelbere va fi demis însă din guvern, iar nu din conducerea PNL Timiş.

Totuşi, potrivit mai multor surse, luni seara, secretarul general al PNL, Lucian Bode, mai nou liderul de facto al partidului, l-a sunat pe Alin Nica şi i-a cerut să renunţe la Dănuţ Groza, considerând că acesta ar fi un prim pas pentru a aduce concordia în filială. Nica nu a dat niciun răspuns, dar pentru joi a convocat o şedinţă a BPJ al PNL Timiş.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

9 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

12 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

13 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

13 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

14 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

15 ore ago