Politica

Dan Barna, atac dur la Sorin Grindeanu: „A adus minciuna şi hoţia ca strategie în infrastructura şi transporturile din România”

Liderul USR Dan Barna a afirmat, la Timişoara, că modul în care Sorin Grindeanu conduce Ministerul Transporturilor este cea mai clară dovadă a incompetenţei actualului guvern. El a afirmat că Grindeanu a făcut din minciună şi hoţie o strategie în infrastructura şi transporturile din România.

Fostul preşedinte al USR, Dan Barna, actual vicepreşedinte al fomaţiunii, a fost sâmbătă la Timişoara, oraş în care a afirmat că întodeauna s-a simţit foarte bine, mai ales datorită societăţii civile active şi implicate de aici. El a susţinut o conferinţă de presă, alături de primarul Dominic Fritz şi europarlamenatrul Vlad Botoş, în cadrul căreia a vorbit de criza care a cuprins România în ultima perioadă.

„România este azi în criză şi sunt mai multe paliere ale acestei crize. Cu toţii ne lovim de ea, începând cu autorităţile locale şi terminând cu cetăţenii. Scuza  cu contextul internaţional nu este adevărată, fiindcă felul în care procedează Guvernul nu face decât să ne menţină în această situaţie.  Dovadă, mai multe zile am avut cea mai scumpă energie din Europa. Şi avem o ţară care se mândreşte cu resursele energetice, nu suntem dependenţi de Rusia, dar reuşim să vindem la cel mai scump preţ din Europa la noi în ţară. E o dovadă că măsurile Guvernului sunt nefuncţionale Avcen o criză economică genealizată. Toţi agenţii economici sunt disperaţi de măsurile total impredictibile, de evoluţia taxelor şi ale altor măsuri”, a spus Barna.

El a menţionat că USR spune de un an că soluţia este reducerea TVA de la 19% la 5%, aşa cum s–a făcut în alte ţări, dar Guvernul preferă să-şi mărească bugetul pe seama cetăţenilor şi companiilor.

„Guvernul bagă adânc mâînile în buzunare prin aceste plafonări care vor produce falimente în economie. Deja multe companii spun că intră în faliment. Stingem astfel lumina în economia românească”, a continuat Barna..

Peste criza economică, mai există crize la nivel social, dar şi politic, a spus Barna, înainte de a trece la domeniul infrastructură, criticând foarte dur prestaţia timişoreanului Sorin Grindeanu în fruntea Ministerului Transporturilor.

 „Felul în care domnul Grindeanu conduce ministerul este cea mai clară dovadă a incompetenţei actualului guvern. Ceea ce face aduce minciuna şi hoţia ca strategie în infrastructura şi transporturile din România. Numirea la CFR a lui Ion Alexandru Simu, cel care trimis cu trenul susţinători la mitingul lui Liviu Dragnea împotriva justiţiei, om cu probleme de corupţie, e o dovadă în acest sens. Faptul că acea infrastructură a CFR de la Snagov a fost oferită pe nimic unui apropiat al lui Blejnar este un mecanism de devalizare a statului, Dar Grindeanu îl susţine. Proiectele mari sunt blocate de domnul Grindeanu şi este una din puţinele pârghii ca prin bani europeni să dezvoltăm economia. Şansa PNRR este irosită şi pierdută de Griundeanu. La Timişoara, Centura Sud este blocată”, a contiuat Barna.

El a mai spus că, în acest timp, preşedintele Klaus Iohannis, cel care a girat actuala coaliţie, „tace înţelept”.

„Iohannis nu e nicăieri în astfel de vremuri. Această înţelepciune cu care Iohannis sufocă România nu funcţionează într-o situaţie ca aceasat în care e nevoie de asumare şi măsuri concrete”, a conchis Dan Barna.

 

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

4 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

6 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

8 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

8 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

9 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

10 ore ago