Opinii

Liberalii timișoreni n-au descoperit încă persoana cu care vor pierde alegerile în Timișoara

Câteva vorbe despre bocancul cu care se speră că deputatul Marilen Pirtea va sufoca actuala conducere a PNL Timiș, pe junele cantautor Alin Nica, președintele administrație județene, strateg european. Spun ce văd de dinafară, fără să am pretenția c-aș cunoaște organzația din interior, ca pe vremuri. În primul rând, nu văd un mare curaj în ce-a făcut deputatul Pirtea. La poziția lui în partid (explicată mai bine și mai sus de Ino Ardelean), Marilen Pirtea n-ar fi avut de ce să vorbească în pungă și apoi s-o fâsâie pe grupuri, doar-doar ajunge mireasma și pe-afară. N-ar fi trebuit să se ferească să spună la cine se referă, cine e responsabil de situația aspră descrisă în postarea din familia liberalilor cu whatsapp. Doar e Marilen Pirtea, deputat, rector de mare universitate, nu un „gândac” ce dă să iasă de sub chiuvetă.

Asta e una. Apoi acuza deputatului Pirtea că Alin Nica nu are o strategie, o viziune a filialei sau un plan de acțiune e fără fond. Poate că n-o avea Alin Nica vreo tactică să facă din PNL Timiș ce-a mai tare filială din țară, dar o strategie tot are. Păi ce e treaba aia cu alegerea candidatului de primar la Timișoara dacă nu o strategie? Șmecheria asta o făcea și PSD la ceas de alegeri pentru funcția de edil șef. Acuma cred că nici nu se mai ascunde și trimite la osândă oameni relaxați, medici în ultima vreme, dar mai demult asta era pedeapsa: candidatura la primărie.

Alin Nica aș crede că face la fel. Ce să facă candidatul ales de filială nu pe baza prizei la alegători, ci pe baza prizei la membrii de partid, cum a anunțat Alin Nica? Să nu treacă de 10%? Asta să facă? Cu un Dominic Fritz așa „DoNimic” cum zic unii despre el că ar fi, cu un Nicolae Robu efervescent și încă cu pleata liberală pe umeri, ce-ar putea face un candidat PNL în Timișoara altceva decât să omoare alegerile în favoarea primarului în funcție?

Dar și asta este o strategie, domnilor și doamnelor care l-ați citit pe deputatul rebel Marilen Pirtea. Strategia de a nu avea un alt lider care să coaguleze mișcările în filială, în ideea tot mai iluzorie a lui Alin Nica de a recâștiga președinția CJ Timiș. Sau strategia de a pune pe butuci filiala, dacă tot e și el pe ducă din punct de vedere politic. Dacă pesediștii și useriștii își doresc un PNL slab în Timiș și Timișoara, de ce nu și-ar dori și Alin Nica tot același lucru la scara filialei?

Ce ar avea avea de câștigat Alin Nica de pe urmele unui primar puternic liberal la Timișoara, dacă PSD îi ia funcția de președinte la Județ? Ar mai rămâne el lider de organizație dacă revine Nicolae Robu mare „fanatic” pe CD Loga nr. 1? Firește că nu, asta dacă pe Alin Nica îl mai prind alegerile în această funcție politică. Apropos, în locul lui Alin Nica aș trage sforile în filială, căci știe cum să o facă, pentru ca Marilen Pirtea să câștige competiția internă din partid pentru desemnarea ca și candidat la Primăria Timișoara. Cred că deputatul ar fi suficient de orgolios să o accepte, iar Alin Nica și-ar mai lua o grijă de pe cap.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Fosta Garnizoană din Piața Libertății se (re)deschide integral publicului, în calitate de gazdă pentru Beta – bienala de arhitectură/FOTO

Având ca temă principală ”Cover me softly”, la Timișoara s-a deschis o nouă ediție a…

7 ore ago

Începe Sunscape Festival, un eveniment unic ce promovează cultura și arta în lumina razelor solare

Sunscape Festival își propune să crească nivelul de conștientizare al publicului privind Soarele și sistemul…

11 ore ago

Primăriile din Regiunea Vest au la dispoziție 52 de milioane de lei pentru investiții în școli și licee

Agenția pentru Dezvoltare Regională are la dispoziție peste 52 de milioane de euro pentru modernizarea…

12 ore ago

Se apropie termenul final pentru votul acordat de cetățeni în cadrul Bugetului Participativ

Procesul de stabilire a proiectelor propuse de cetățeni pentru a beneficia de bani de la…

12 ore ago

Vineri, 13, ultima zi pentru o femeie de 64 de ani, care a trecut calea ferată fără să se asigure

La data de 13 septembrie, în jurul orei 13:17, polițiștii au fost sesizați cu privire…

13 ore ago

Premieră la MINA Pop-Up Timișoara, pe 3 octombrie: spectacol imersiv de dans IN BETWEEN, cu dansatori și acrobați

Odată cu deschiderea MINA Pop-up Timișoara în Iulius Town, pe 3 octombrie 2024, va avea…

14 ore ago