Consiliul Judeţean Timiş

Peste o mie de bicicliști au pedalat în acest weekend pe malul Canalului Bega, trecând granița româno-sârbă prin punctul de frontieră provizoriu

Prima traversare a graniței dintre România și Serbia pe pista de biciclete de pe malul Begăi, care a avut loc sâmbătă și duminică, s-a bucurat de un real succes. Peste o mie de persoane au luat parte la acțiunea în premieră, s-a pedalat pe toți cei peste 70 de km de pistă de biciclete de pe coronamentul digului Canalului dintre Timişoara și Zrenjanin.

Granița dintre România și Serbia s-a deschis, sâmbătă și duminică, pe pista de biciclete realizată cu fonduri europene între cele două țări. A fost pentru doar două zile, așteptăm ca deschiderea să fie permanentă

Inițiativa a avut scopul de a încuraja un stil de viață sănătos și de a promova legătura turistică între România şi Serbia. Consiliul Județean Timiș, alături de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș și Administrația Bazinală de Apă Banat, a semnat un acord de administrare comună a pistei de biciclete care duce spre sârbi, parteneriat în cadrul căruia se va ocupa de reparații, curățenie și refugii.

Comunitățile care se află în apropierea pistei de biciclete au potenţial turistic și ar putea beneficia de un fluxul considerabil de vizitatori. În aceste două zile, am fost plăcut impresionat de implicarea Silviei Fechete, primarul comunei Otelec, și sunt convins că localitatea pe care o administrează ar putea deveni un punct de atracție turistică”, a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

El a dorit să mulțumească și Poliției de Frontieră din România și din Serbia, acum ar fi timpul să se discute și despre ridicarea construcției care va găzduit punctul de trecere a frontierei, despre care se discută, fără succes, de ceva vreme.

Când va apărea acest PTF permanent…se pare că nu curând. Nica spune că vrea să reia acest eveniment, deci tot în sistem de provizorat.

Îmi propun ca anul viitor să reluăm inițiativa de cel puțin 2 ori și sper că vom putea deschide cât mai curând punctul de trecere al frontierei”, a încheiat Nica.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

8 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

8 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

15 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

15 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

15 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

17 ore ago