Administratie

Primăria Timișoara, la o nouă încercare cu stadionul Lego din Calea Buziașului. Suma oferită la licitație crește cu zece milioane de lei

Primăria Timișoara speră că va reuși într-o nouă încercare să găsească un executants pentru proiectul tehnic și execuția stadionului pe structură metalică din Calea Buziașului. Suma oferită la licitație a fost din nou mărită, acum s-a ajuns la peste 102 milioane de lei, cu zece milioane de lei în plus faţă de oferta iniţială.

În luna mai suma a mai fost majorată o dată suma, de la 73,3 milioane la 92,3 milioane. Primăria își propune construirea unui nou stadion, dar în urma proiectului se va realiza și o amenajare a spațiului urban, acolo unde în prezent se află un teren viran.

În partea de nord și vest, se regăsesc clădiri în care se desfășoară activitate economică, în partea de est se regăseşte un drum de acces, iar în partea de sud Calea Buziașului.

Stadionul va ocupa o suprafață de peste 9000 mp și va avea un număr minim de 9000 de locuri, din care 508 locuri VIP și 102 locuri la loje. Lângă viitorul stadion va fi amenajat și un parc cu loc de joacă, precum și o parcare.

Noua construcție va avea fundația din beton și structură metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structure ușoare din materiale compozite, pentru a obține o iluminare naturală datorită proprietăților specifice membranei.

Viitorul stadion va putea găzdui competiţii oficiale de fotbal, precum și antrenamentele echipelor din centrele de copii și juniori.

Deoarece în zonă nu se găsesc spații verzi, destinaţia de agrement se completează prin amenajarea unei zone verzi, tip parc, cât și a mai multor locuri de parcare pentru locuitorii zonei și pentru cei care își desfășoară activitatea profesională în zonă. Prin realizarea acestui proiect se obţine un centru bine integrat și relaționat de vecinătăţi, atât cu cele existente, cât şi cu cele propuse spre a fi realizate.

Din cauza creșterii prețurilor pe piața construcțiilor, a fost actualizată suma, valoarea estimată pentru realizarea Proiectului Tehnic și a execuției lucrărilor fiind acum de 102.252.657 lei, fără TVA. Sursa de finanțare a investiției este bugetul local. Durata contractului este de 31 de luni.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare: 31.10.2022, ora 15.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Liga 3. Politehnica, la cea mai convingătoare victorie, chiar pe terenul celei mai în formă echipe. Eşecuri pentru Ghiroda şi Şag

O victorie pentru oaspeţi şi două pentru gazde, în cele trei meciuri de sâmbătă ale…

29 de minute ago

Zece localități erau parțial nealimentate cu energie electrică în Timiș, la ora 12

Chiar dacă o bună parte dintre deranjamentele apărute la rețelele de alimentare cu energie electrică…

4 ore ago

Dumbrăviţa, din nou repetentă pe teren propriu

Se strâng rezultatele negative. Mai ales pe teren propriu. CSC Dumbrăviţa se află la al…

5 ore ago

Festivalul dramaturgiei româneşti se va desfăşura la Timişoara, în două „episoade”

Teatrul Național din Timișoara organizează în perioada 4-10, respectiv 19-20 decembrie 2024, o nouă ediție…

6 ore ago

Primăria Timișoara a renunțat la proiectul pe fonduri europene de la Cinema Freidorf. Reabilitarea, gata în decembrie

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că înainte de finalul anului în curs se va finaliza…

7 ore ago

Timişoara, de trei ori premiată la un eveniment naţional din domeniul sănătăţii/FOTO

Pe data de 21 noiembrie a avut loc Gala Performeri din Sănătate, ediția 2024, desfășurată…

7 ore ago