Sport

Vor restart înainte de ultimele partide din play-off

Liga Națională de Rugby (LNR) este întreruptă vreme de patru săptămâni, pentru a face loc partidelor pe care selecționata Lupii României le dispută în Rugby Europe Super Cup. Play-off-ul se reia la 1 octombrie.

Până la acea dată, când echipa viola va întâlni Steaua (al treilea meci consecutiv în deplasare) băieții parcurg o perioadă cu antrenamente de acumulare. Gabriel Rupanu s-a întors de la selecționată, în schimb Lucian Mureșan a fost chemat la „Lupii României”.

„Această perioadă ne-a permis să punem câteva aspecte la punct, printre care și partea de pregătire fizică și așteptăm cu nerăbdare să vedem dacă am lucrat cu folos. Rupanu a primit trei zile libere și de astăzi a intrat în programul de pregătire al echipei. Sunt mulțumit că s-a întors sănătos, pentru că este un jucător de care echipa are nevoie, iar el știe asta”, spune Valentin Calafeteanu, antrenor SCM USV Timișoara.

Perioada de întrerupere a venit după trei rezultate nefavorabile, dar antrenorul speră că echipa a învățat ceva din toate acestea.

„O lună precedentă extrem de nefastă pentru noi, atât la nivelul rezultatelor, cât și la nivelul performanțelor din teren. Îmi doresc să cred că am învățat ceva din ceea ce s-a întâmplat și cel mai bun mod de a arăta dacă am învățat este săptămâna viitoare, în meciul cu Steaua. Trebuie să terminăm bine play-off-ul și îmi doresc ca aceste ultime două meciuri să ne aducă încrederea de care echipa are nevoie”, a mai spus Valentin Calafeteanu.

Octombrie va fi o lună plină, cu ultimele două etape din play-off (1 octombrie, cu Steaua, în deplasare; 8 octombrie, cu Baia Mare, acasă), după care se va disputa Cupa României.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

6 minute ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

25 de minute ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

31 de minute ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

2 ore ago

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate…

2 ore ago

Jumătate dintre clienții Rețele Electrice Banat vor avea instalate contoare de energie inteligente

Companiile Rețele Electrice continuă instalarea de contoare inteligente, cu scopul de a le pune la…

2 ore ago