Politica

Alfred Simonis explică mutarea banilor de promovare a TM 2023 la Asociație, via Ministerul Culturii

Rămas fără opt milioane de lei bani pentru ceea ce ar fi trebuit promovarea proiectului TM 2023, Consiliul Județean Timiș a acuzat o serie de manevre politice pentru pierderea banilor. De cealaltă parte, Alfred Simonis, șeful deputaților PSD, a susținut amendamentul care a trecut în altă administrare acești bani valoroși.

Alfred Simonis spune că cel mai bine e ca acești bani, care se dovedesc a fi mai valoroși decât s-ar fi așteptat cineva, să fie operați de o structură independentă. Iar această structură independentă s-a dovedit a fi Asociația TM 2023, după ce au fost inițial transferați la Ministerul Culturii.

CJT ar fi folosit banii pentru a ajuta la promovarea lui Alin Nica, dar nici transferul lor la Primăria Timișoara nu era o soluție. Aceasta mai ales după ce în presă au apărut informațiile dintr-o discuție între primarul Dominic Fritz și șeful ”mazilit” de la Piețe SA, Liviu Cocean, în care edilul îi transmitea colegului său că cei din presa locală care primesc bani de reclame de la Piețe să știe că aceștia vin cu ”binecuvântarea” primăriei.

”Teoria mea și a celor care m-au susținut a fost că, aceste sume fiind alocate pentru a promova evenimentele din Timișoara de pe tot parcursul anului, local, național dar mai ales internațional, ar fi nevoie de un for independent, o structură care să nu aibă mize mărunte, locale, să încerce să-și promoveze eventual propriul partid, propria persoană, și mai puțin orașul și titlul în sine. De aceea acești opt milioane s-au transferat la asociație, prin Ministerul Culturii. Cei de la PNL am văzut că au fost foarte supărați pe acest lucru. E adevărat, există zvonuri în spațiul public conform cărora PNL și CJT ar fi încercat să negocieze contracte de presă locale și naționale, pentru ca în subsidiar, pe lângă promovarea Capitalei Europene ale Culturii, să se promoveze domnul Nica și alți candidați ai PNL”, a declarat, vineri, Alfred Simonis.

Despre Dominic Fritz, liderul PSD Timiș spune că, din păcate, a învățat tot ce e mai rău din caracteristicile administrației românești din ultimii ani, după ce primăria acuza că șeful său ar fi fost atacat prin metode… securiste. Fritz e numit baron local de Simonis.

”Nu pot să nu remarc acest comportament de baron local al lui Dominic Fritz, care a învățat cele mai urâte, mizerabile și putrede metehne ale unui sistem pe care-l credeam apus în România. Credeam că acea generație care tranzacționa contractile companiilor din subordinea primăriei și consiliul județean s-a încheiat. De asemenea, cred că există conotații penale în ceea ce domnul Fritz a spus în acea înregistrare. Încearcă să-și atragă foloase necuvenite prin promovare pe banii unei societăți care aparține de primărie. Dacă legal poate fi interpretat, din punct de vedere moral, acest partid care se erijează în a fi partidul transparenței iată că a luat ceea ce e mai urât de la o generație politică pe care o credeam apusă în România”, a mai spus Simonis.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

9 ore ago