Funcționarea rețelelor de alimentare cu apă și sistemul de canalizare din marile orașe din Timiș, aflate în operarea Aquatim, va fi automatizată. Stațiile de epurare, forajele stațiile de pompare vor funcționa în sistem automat și vor fi dotate cu camere de luat vederi. Aquatim oferă peste 39 de milioane de lei pentru contractul care a fost pblicat pe SEAP.
Vizate de modernizare sunt rețelele din localitățile Timișoara, Buziaș, Deta, Făget, Jimbolia, Sânnicolau Mare. Se va proiecta un sistem de tip SCADA centralizat care va transmite date către două dispecerate regionale.
Contractul presupune proiectarea unor noi tablouri de instalații electrice si de automatizare pentru a putea integra toate obiectivele ( stații de tratare, epurare, foraje, stații de pompare, gospodarii de apă etc ) care nu sunt automatizate pentru a putea fi integrate in dispecerat. Se vor instala tablouri și echipamente de calcul în locații existente, proiectarea unui sistem SCADA centralizat și transmiterea informațiilor culese din sistemul de apă și canal aflat în exploatare către cele 2 dispecerate. De asemenea, contractul presupune proiectarea și realizarea unui sistem SCADA format din 2 dispecerate regionale, unul pentru apa tratată si celălalt pentru apă uzată și un centru de achiziție, prelucrare și memorare a tuturor parametrilor tehnologici din sistem. Un alt punct important al investiției presupune proiectarea și execuția lucrărilor electrice și de automatizare pentru stațiile de tratare Bega si Urseni. În aceste stații se vor înlocui tablourile electrice care sunt vechi și nu mai prezintă siguranță în exploatare, se vor automatiza procesele tehnologice de tratare a apei și se vor pregăti stațiile pentru integrarea in Dispecerat”, se spune în dosarul de licitație.
Alte lucrări ce se vor executa in cadrul acestui contract sunt cele de construcții si instalații pentru amenajarea dispeceratelor, lucrari de instalatii electrice si supraveghere video la stațiile de tratare si de epurare din județ, parametrizare și adaptare echipamente pentru a putea fi integrate.
Durata de execuție a investițției este de 36 de luni de la data de începere, din care 9 luni proiectare și 27 luni execuție lucrări, la care se adaugă perioada de garanție care este de minim 36 de luni de la semnarea procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor.
Suma totală oferită de compania de apă și canal este de 39.109.515
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…