Sport

Duş rece la început de octombrie. Echipa de rugby a Timişoarei, umilită în Ghencea

Din rău în mai rău. Nimic nu prevestea dezastrul, mai ales că SCM Timişoara a plecat cu curaj în meciul din Ghencea, în ciuda faptului că Digo Mosese a văzut galben din debut.

Mai mult, Vlaicu putea deschide scorul din minutul 10, dar a ratat ţinta dintr-o „pedepasă”. Moment în care Steaua a preluat conducerea partidei din runda a V-a a play-off-ului… După un prim eseu anulat pe baza video, Arabuli şi Eseria au reuşit să culce balonul în terenul de ţintă timişorean, iar Popa a transformat pentru 14-0 la pauză, deşi la un moment dat, „militarii” erau în inferioritate după eliminarea temporară a lui Bălan.

Dacă scorul era încă mic, după pauză a urmat dezastrul. Greşeli şi nicio idee de joc, şi astfel Steaua a făcut spectacol. Surugiu, Ngoni şi Butnariu au reuşit eseuri uşoare, două transformate de Plai pentru 33-0. Dragoş Lucan a dat singurul eseu al bănăţenilor, la unica acţiune mai bună de joc din toată partida, 33-5. Până la final, gazdele au mai reuşit trei eseuri, dând o lecţie adevărată de rugby, prin Ngoni, Iliuţă şi Vaovasa – omul partidei, fostul jucător al Timişoarei, practic „izgonit” în Ghencea. Plai a mai transformat două eseuri pentru un incredibil 52-5, cea mai dură înfrângere pentru bănăţeni din epoca „modernă”.

Un mare semnal de alarmă pentru toţi cei implicaţi în rugby-ul timişorean, iar un şoc la echipă este necesar înainte de Cupa României şi semifinalele campionatului.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

“De la fraudă electorală la dictatură nu e decât un pas”. Protest în Timişoara împotriva fraudării alegerilor

Iniţiativa Timişoara organizează marţi, 18 iunie, de la ora 18.00, un protest paşnic în  Piaţa…

2 ore ago

Salariul continuă să crească în Timiș, fiind peste 1000 de euro

Valoarea salariului mediu net, indicatorul folosit de Direcția de Statistică pentru a cuantifica evoluția veniturilor,…

2 ore ago

Concursul studenţesc IDMSC 2024 organizat de UPT şi-a desemnat câştigătorii/FOTO

Emoţii constructive şi competivitate. Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul Multimedia și Departamentul ID/IFR și educație…

2 ore ago

O companie din Peciu Nou primește 3,9 milioane de lei pentru a asigura paza la Aeroportul Internațional Timișoara

O companie din Peciu Nou va lua aproape patru milioane de lei de la Aeroportul…

2 ore ago

Anunţ Ghiroda

PRIMĂRIA COMUNEI GHIRODA, localitatea Ghiroda, str. Victoriei, nr. 46, jud. Timis, anunţă elaborarea primei versiuni…

3 ore ago

Alegerile au trecut, vine vremea negocierilor. Cine ar putea fi viitorii viceprimari ai Timişoarei şi vicepreşedinţi ai CJ Timiş

Alegerile s-au consumat cu o săptămână în urmă, iar în perioada următoare vor avea loc…

4 ore ago