Sănătate

Istoria Medicinei Timișorene, în cadrul unei expoziții la Bastionul Theresia

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara va organiza expoziția „Incursiuni în Istoria Medicinei Timișorene”. Găzduită de Bastionul Theresia din Timișoara, acțiunea face parte din seria evenimentelor organizate pentru a marca 77 de ani de la înființarea uneia dintre cele mai importante instituții de învățământ superior din țară – Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

Printre exponate se găsesc o serie de aparate și instrumente medicale, precum primul ecograf cu examinare în timp real din Centrul Universitar Timișoara (1985), instrumentar chirurgical, sonda Watson folosită înainte de apariția fibroscoapelor în pediatrie, aparat pentru ozonoterapie, cărți de istoria medicinei, diplome, panouri care prezintă istoria Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, însoțite de o cronologie a principalelor evenimente și de portretele primilor profesori.

UMFT este universitatea care se dezvoltă împreună cu noi – cadre universitare și studenți. Doar împreună putem duce mai departe tradiția și doar împreună putem dezvolta și pregăti universitatea noastră să răspundă cât mai bine nevoilor actuale de educație universitară în Medicină. Împreună și fiecare dintre noi suntem Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș„ din Timișoara”, a declarat rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, Octavian Crețu.

Vernisajul expoziției „Incursiuni în istoria medicinei timișorene” are loc joi, 13 octombrie, de la ora 18.00, în holul Bastionului Theresia. Vizitarea expoziției, începând cu 14 octombrie, este gratuită.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

17 minute ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

O oră ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

O oră ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

4 ore ago

DRDP Timișoara continuă cu amplasarea de parapet median pe Centura Timișoarei

Începând de joi, 9 mai, Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara va relua operațiunea de…

4 ore ago

Echipa Facultății de Drept Timișoara a obținut Premiul pentru cele mai bune pledoarii scrise din concursul Moot Competition

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara a participat, la Praga, în…

5 ore ago