Politica

Sondajul care ar putea aduce schimbarea la conducerea PNL Timiş. Blaga, Falcă, Vela sau Buşoi, numele celor care ar putea prelua coordonarea filialei

În funcţie de rezultatele unui sondaj pe care conducerea naţională a PNL l-a comandat în Timiş, Alin Nica ar putea fi schimbat din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene. Liderii naţionali ai partidului au avansat şi patru nume care ar putea prelua conducerea interimară a PNL Timiş: Vasile Blaga, Gheorghe Falcă, Marcel Vela şi Cristian Buşoi.

La finalul săptămânii trecute, într-o conferinţă de presă, dincolo de-a se autovictimiza că primeşte ameninţări pentru că este prea perfomant în administraţie, preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a vorbit despre efectuarea unui sondaj de opinie în perioada imediat următoare. Ce n-a spus Nica este faptul că sondajul nu se face neapărat pentru găsirea unui candidat pentru Primăria Timişoara, ci pentru a da o “fotografie” la zi privind percepţia PNL Timiş asupra electoratului timişean.

Şi asta pe fondul unui imens scandal în filială între o grupare de primari, la care se adaugă deputatul Marilen Pirtea, şi conducerea organizaţiei exercitată de tripleta Alin Nica – Dănuţ Groza – Bogdan Ghelbere. De altfel, PNL organizează astfel de sondaje doar în organizaţiile măcinate de conflicte, în aceeaşi situaţie ca Timişul fiind Constanţa şi Iaşi. În funcţie de rezultatele acestui sondaj, vor fi luate unele măsuri, care ar putea fi drastice.

În acest sens nu este exclusă schimbarea lui Nica din funcţia de preşedinte. De altfel, conducerea centrală a PNL a avansat patru nume de înlocuitori pentru Nica. În primul rând este vorba de Vasile Blaga, cel dorit şi de primari. Fost preşedinte al PDL, apoi copreşedinte al PNL după fuziunea celor două partide, Blaga a fost senator de Timiş în mandatul 2012-2016. În acest moment, europarlamentar, Blaga s-a retras o perioadă din prim-planul politicii din cauza unui dosar penal. După ce a câştigat în justiţie, este aşteptat să se implice mai mult în organizarea partidului, domeniu în care are o mare expertiză, încă de când lucre cot la cot cu Traian Băsescu. Al doilea nume este al lui Gheorghe Falcă, tot europarlamentar, preşedinte al PNL Arad şi vicepreşledinte naţional al partidului. Al treilea nominalizat este Marcel Vela, preşedinte al PNL Caraş-Severein şi vicepreşedinte regional al PNL. În fine, în discuţii este şi europarlamentarul Cristian Buşoi, care a mai deţnut funcţia de poreşedinte interimar al PNL Timiş în anul 2019.

De menţionat că, tot săptămâna trecută, gruparea Nica  mai suferit o mică înfrângere în filială. Într-o şedinţă a Comitetului Director al PNL Timiş, la care nici măcar nu au fost chemaţi mulţi dintre primarii opozanţi, apropiaţi ai lui Nica au solicitat strângerea de semnături pentru susţinerea tripletei amintite. N-au fost de acord nici măcar toţi membrii grupării Nica, inclusiv viceprimarul Cosmin Tabără, preşedinte al PNL Timişoara, care a spus că acest demers ar putea fi ridicol. Tot despre strângerea de semnături s-a discutat, în urmă cu zece zile, şi în Biroul Politic Judeţean al PNL Timiş.

 

 

 

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

30 de minute ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

38 de minute ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

O oră ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

2 ore ago

Jurnal de campanie (13). S-a mai spart o conspiraţie. Cristopher Cîrpaci chema clanurile alături de Nicolae Robu încă din urmă cu doi ani

Eliberarea străzii Cezar, dar mai ales îndemnul lui Cristopher Cîrpaci adresat coetnicilor săi pentru a-l…

3 ore ago