Una dintre cele mai importante companii din domeniul tehnologiei a inaugurat la Timișoara un nou centru educațional dotat cu tehnologie Samsung de ultimă generație, dedicat dezvoltării competențelor digitale ale profesorilor și studenților.
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este cea de-a treia instituție de învățământ ai căror cadre didactice și studenți vor beneficia de experiențe de învățare interactivă facilitată de Samsung Smart Classroom, după Colegiul Național ”Emanuil Gojdu” din Oradea și Colegiul Național ”Ferdinand I” din Bacău.
Potrivit datelor publicate recent de Institutul Național de Statistică, numărul studenților din România a scăzut în anul universitar 2021-2022, după doi ani de creștere, totalul fiind de 554.000 de studenți la nivel de studii de licență, master și doctorat, cu 6.500 mai puțini studenți decât în anul precedent. Tinerii aleg alte țări pentru formarea universitară, iar printre criteriile care stau la baza unei astfel de alegeri se află: curricula adaptată pieţei muncii curente, accesul la tehnologie ultimă generaţie, acces la mai multe alternative de locuri de muncă încă din perioada de studiu, etc.
Într-un astfel de context, compania menționată vizează, prin intermediul centrului educațional din cadrul UVT, să îi susțină pe tineri la nivel local în dezvoltarea competențelor digitale necesare, esențiale pe piața muncii în ziua de astăzi, într-o eră a digitalizării și interconectivității. Noul centru educațional va fi utilizat și pentru dezvoltarea competențelor de educație digitală ale cadrelor didactice UVT, ale profesorilor din mediul preuniversitar al județului Timiș, dar și ca resursă pentru programul de studii postuniversitare “Tehnologii digitale în procesul educațional”, precum și pentru predarea la distanță.
Prin programul SEED (Samsung Ecosystem for Education Development), compania și-a propus să contribuie activ la dezvoltarea locală și, în parteneriat cu cadrele didactice, la punerea în practică a unor noi metode de educație – învățarea combinată (blended learning), învățarea inversată (flipped learning) si învățarea personalizată.
Aceste noi metode pot crește implicarea cursanților în actul de învățare, dar și motivația pentru învățare. Programul le oferă profesorilor și elevilor o infrastructură,
„Sala de clasă a viitorului”, precum și instrumentele de lucru de care au nevoie, inclusiv pentru predarea la distanță.
Centrele educaționale din Timișoara, Bacău și Oradea sunt dotate cu tehnologie și produse Samsung, fiecare dintre ele dispunând de două ecrane interactive, 16 scaune cu design inovativ pentru educație, 16 tablete, o soluție pentru videoconferințe, Smart Monitor, dulap încărcare tablete, etc. Acestea vor putea fi folosite inclusiv pentru a găzdui evenimente dedicate educației și conferințe.
Al patrulea centru va fi inaugurat în București până la finalul acestui an.
Pe data de 21 noiembrie a avut loc Gala Performeri din Sănătate, ediția 2024, desfășurată…
Expert Forum, organizație membră a Coaliției Vot Corect, organizează un centru de informare și asistență…
Universitatea de Vest din Timișoara organizează o nouă ediție a „Maratonului de Antreprenoriat”. Evenimentul are…
Drumarii din zona de vest a României au avut de lucru în ultimele două zile…
„Cel mai mare truc al diavolului e să ne facă să credem că el nu…
SC Horticultura anunţă că, din această săptămâna cimitirele Calea Șagului și Rusu Șirianu funcționează după…