Deputatul PNL de Timiş Marilen Pirtea afirmă că, spre deosebire de corporaţiile multinaţionale care sunt sprijinite de administraţia locală, IMM-uriule timişorene nu se bucură de acest lucru. El spune că admnisdtraţia locală trebuie să aibă o nouă strategie de susținere și dezvoltare a sectorului IMM.
Marilen Pirtea spune că marile companii și corporații multinaționale oferă avantaje interesante pentru dezvoltarea comunității, prin amplasarea în Timișoara a unităților locale de producție, servicii și cercetare-dezvoltare, iar un segment important al pieței forței de muncă timișorene și regionale este determinat puternic de prezența acestora în economia locală.
“Administrația locală le-a acordat atenție și le-a oferit un context de colaborare prielnic dezvoltării, o tendință care se observă prin evoluția investițiilor internaționale în oraș, sau prin apariția în Timișoara a noilor capacități inaugurate de companii de producție globale”, arată Pirtea, care este şi prim-vicepreşedinte al PNL Timiş şi potenţial candidat la Primăria Timişoara.
Pe de altă parte, el observă un nivel de implicare mult mai redus și chiar un minus în privința măsurilor de susținere a antreprenoriatului întreprinderilor mici și mijlocii din comunitate, menţionând că acest lucru are un impact negativ asupra vieții economice a orașului.
„Țările și orașele dezvoltate investesc foarte mult în susținerea și potențarea afacerilor mici și a inițiativelor antreprenoriale locale, cele care înglobează cea mai mare parte din profilul economic local. Europa este o uniune a țărilor și comunităților ce alătură profile economice specifice cu o mare diversitate, iar administrațiile locale își setează strategiile tocmai către potențarea acestui stoc de idei, tradiții, avantaje specifice și modele locale de succes, care le definesc. Politicile publice orientate spre inițiativele SMS – „Small and Medium-Sized Enterprises”, sau IMM, cum sunt denumite la noi – diferențiază comunități și asigură viitorul orașelor și regiunilor europene. E locul să amintim aici că în cea mai puternică economie a Europei, cea germană, 60% din locurile de muncă sunt asigurate de cele 3,8 milioane de firme de tip IMM, în timp ce o media europeană a contribuției sectorului IMM se cuantifică prin 53% din valoarea adăugată în întreaga activitate economică din Europa și prin asigurarea a 2/3 din locurile de muncă din UE”, mai arată Pirtea.
El spune că Timișoara deține toate mijloacele și are toate argumentele pentru a defini o nouă strategie de susținere și dezvoltare a sectorului IMM, a inițiativelor antreprenoriale locale.
“Administrația locală timișoreană nu poate evita pe termen lung această nevoie publică obiectivă. Oraș universitar și centru de generare a politicilor regionale, Timișoara deține atât cele mai adaptate resurse de cunoaștere din vestul României, cu centre de formare și activare a resurselor umane în facultățile și centrele de cercetare universitare, dar și un rezervor de antreprenori deja bine consolidat, care își doresc un parteneriat real cu administrația locală”, a conchis deputatul PNL.
Lansat în urmă cu trei luni, proiectul de recenzare a câinilor cu stăpân din Timișoara,…
Rămas fără niciun fel de umbră, ”deșertul” din Piața Libertății își va schimba imaginea. Acolo…
Și-a pierdut viața, nevinovat din cauza unui microbuz care a intrat pe sens opus. Tragedie…
Un număr de 340 de obiective din Timiș pot beneficia de bani europeni nerambursabili în…
SDM Timișoara, societatea deținută de municipalitatea timișoreană, își extinde dotarea și pregătește 1,7 milioane de…
RETIM Ecologic Service S.A., în colaborare cu ADID Timiș, derulează o nouă campanie trimestrială pentru…