Administratie

O firmă din Timișoara vrea să facă documentația pentru înlocuirea a 29 de kilometri din rețeaua de termoficare a orașului

Primăria Timișoara a primit o singură ofertă pentru realizarea părții de proiectare a reabilitării a încă 29 de kilometri de rețea de termoficare a orașului. Aceasta a fost depusă de o societate timișoreană Energ Regen Tech.

Documentația se întocmește pentru întocmirea studiului de fezabilitate, identificarea celei mai bune surse de finanțare nerambursabilă disponibilă și întocmirea cererii de finanțare pentru schimbarea a încă 29 de km de conducte de termoficare, a fost înregistrată o ofertă, a societății amintite.

Din totalul vizat prin proiect pentru reabilitare, 11 kilometri sunt aerieni și se află în proximitatea CET Sud și a căii ferate din sudul Timișoarei. Cu această investiție, întreaga rețea de transport va fi retehnologizată, asta însemnând că toate țevile vor fi cu izolație modernă și din material mai rezistent la coroziune. Durata de viață estimată a noilor țevi va fi de trei decenii, în care va fi redus la minim numărul de avarii din sistemul de transport al agentului termic.

Valoarea estimată pentru un proiect de această mărime este de peste 200 de milioane de lei și va fi actualizată în urma elaborării studiului de fezabilitate și aprobarea indicatorilor tehnico-economici în consiliul local.

„Încheiem prima etapă din modernizarea rețelei de termoficare după câteva decenii, ne pregătim deja cu o nouă investiție majoră de încă 29 de kilometri. Sunt ultimii kilometri de rețea de transport pe care mai trebuie să îi modernizăm, după care vom trece la rețeaua de distribuție. Asta înseamnă că vom reduce ultimele surse de pierderi de apă fierbinte, care afectează străzi întregi”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz

Acest proiect se adaugă la investiția care este deja în execuție și se apropie de finalizare, Etapa 2 de retehnologizare a sistemului de termoficare, care cuprinde 9 kilometri de rețea primară și 20 de kilometri de rețea secundară.

Valoarea estimată a contractului de servicii pentru studiul de fezabilitate, identificarea sursei de finanțare și întocmirea cererii de finanțare este de 326.691 lei, fără TVA, iar durata este de 180 de zile.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier petrecut în municipiul Lugoj

În urma unei coliziuni între două maşini, patru persoane cu vârste cuprinse între 68 şi…

3 ore ago

Clădirea Cinema Studio a fost predată primăriei

În scurt timp, Primăria Timișoara va avea disponibil un al treilea cinematograf. După Victoria și…

7 ore ago

Primăria Timișoara devine ”activă” pe piața imobiliară locală

Primăria Timișoara se pregătește să își exercite dreptul de preempțiune pentru o parte dintr-un apartament…

8 ore ago

Liga a 3-a. Liderul Peciu Nou pierde surprinzător acasă, Ghiroda câştigă printr-un penalty în minutul 98

Etapa a 12-a din Seria 9 a Ligii 3 a dus o mare surpriză, liderul…

8 ore ago

ADID şi RETIM anunță programul de spălare a pubelelor în săptămâna 18-22 noiembrie

ADID Timiș şi RETIM au făcut public programul de spălare a pubelelor destinate deșeurilor reziduale…

9 ore ago

Talentatul domn Rareş Bogdan şi căderea în păşunism a Partidului Naţional Liberal

Demagog, populist, oportunist, parvenit, mincinos, lingău etc. Sunt doar câteva dintre caracteristicile celui mai greţos…

9 ore ago