Administratie

O firmă din Timișoara vrea să facă documentația pentru înlocuirea a 29 de kilometri din rețeaua de termoficare a orașului

Primăria Timișoara a primit o singură ofertă pentru realizarea părții de proiectare a reabilitării a încă 29 de kilometri de rețea de termoficare a orașului. Aceasta a fost depusă de o societate timișoreană Energ Regen Tech.

Documentația se întocmește pentru întocmirea studiului de fezabilitate, identificarea celei mai bune surse de finanțare nerambursabilă disponibilă și întocmirea cererii de finanțare pentru schimbarea a încă 29 de km de conducte de termoficare, a fost înregistrată o ofertă, a societății amintite.

Din totalul vizat prin proiect pentru reabilitare, 11 kilometri sunt aerieni și se află în proximitatea CET Sud și a căii ferate din sudul Timișoarei. Cu această investiție, întreaga rețea de transport va fi retehnologizată, asta însemnând că toate țevile vor fi cu izolație modernă și din material mai rezistent la coroziune. Durata de viață estimată a noilor țevi va fi de trei decenii, în care va fi redus la minim numărul de avarii din sistemul de transport al agentului termic.

Valoarea estimată pentru un proiect de această mărime este de peste 200 de milioane de lei și va fi actualizată în urma elaborării studiului de fezabilitate și aprobarea indicatorilor tehnico-economici în consiliul local.

„Încheiem prima etapă din modernizarea rețelei de termoficare după câteva decenii, ne pregătim deja cu o nouă investiție majoră de încă 29 de kilometri. Sunt ultimii kilometri de rețea de transport pe care mai trebuie să îi modernizăm, după care vom trece la rețeaua de distribuție. Asta înseamnă că vom reduce ultimele surse de pierderi de apă fierbinte, care afectează străzi întregi”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz

Acest proiect se adaugă la investiția care este deja în execuție și se apropie de finalizare, Etapa 2 de retehnologizare a sistemului de termoficare, care cuprinde 9 kilometri de rețea primară și 20 de kilometri de rețea secundară.

Valoarea estimată a contractului de servicii pentru studiul de fezabilitate, identificarea sursei de finanțare și întocmirea cererii de finanțare este de 326.691 lei, fără TVA, iar durata este de 180 de zile.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Emoţii mari pentru o familie din Lovrin, care de sărbători putea rămâne fără casă din cauza unui incendiu

Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…

16 ore ago

Oprit în trafic înainte de a produce nenorociri! Beat „mort” şi fără permis, cu tupeu la volan

„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…

17 ore ago

Culmea prostiei? Să furi o maşină, să nu ai permis şi să mai faci şi accident

Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…

17 ore ago

CCIA Timiș lansează două cursuri gatuite de profesionalizare a angajaților

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…

17 ore ago

Lista proiectelor de pe lista suplimentarelor e prea stufoasă. O consilieră locală de la AUR vrea limitarea acestei proceduri

Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…

18 ore ago