Studiul de fezabilitate aferent ridicării unui nou centru oncologic, pe structura părăsită a ceea ce ar fi trebuit să fie noul spital municipal al Timișoarei, din Calea Torontalului, a fost actualizat și finalizat și acum este perfect finanțabil din PNRR.
Estimările se referă la o sumă de aproximativ 200 de milioane de euro, plus TVA, a anunțat Alfred Simonis, șeful PSD Timiș.
”S-a reactualizat Studiul de fezabilitate pentru Spitalul Municipal la suma rezonabilă de 200 de milioane de euro, plus TVA. În proporție covârșitoare are șanse să fie finanțat din PNRR anul viitor. Până la finalul acestui an va fi anunțată lista spitalelor care întrunesc condițiile și criteriile pentru a fi finanțate prin PNRR. Vreau ca pe ultima sută de metri, toți cei implicați să finalizeze toate procedurile. Vreau ca până la finalul acestei luni să avem acest obiectiv împlinit, de a fi înscris în PNRR”, spune Simonis.
Șeful grupului social-democrat din Camera Deputaților consideră că acest proiect a fost permanent sabotat, atât local, dar și național, și vorbește despre grupuri de interese, care au făcut în așa fel încât banii din sănătate destinați investițiilor să meargă doar spre București sau Cluj.
”Acest proiect a fost sabotat din interiorul orașului și din afara lui pentru a pierde această finanțare, iar dacă o pierde va merge în altă parte. Spitalul stă așa de la începutul anilor 90, din 1992 acolo nu s-a mai întâmplat nimic. Faptul că s-au pierdut trei-patru cicluri de finanțare pentru acest obiectiv extrem de important nu e întâmplător. Faptul că anul trecut s-a făcut un studiu de fezabilitate pentru 700 de milioane de euro e perfid. Nu pot reproșez cuiva că vrea să facă o navă spațială la Timișoara, dar atunci când toți banii pe acest domeniu sunt 1,5 miliarde euro pentru 25 de spitale, e condiția pusă de UE, să crezi că jumătate din bani pleacă spre acest spital și din restul pentru celelalte 24 de spitale, e o nebunie, dă dovadă de rea-credință! Vorbesc de grupurile de interese care și-au dorit ca încă o dată banii pe care Timișoara putea să-i absoarbă din fondurile Uniunii Europene, să se ducă în altă parte, de exemplu la Cluj, aș putea spune. Suntem foarte aproape de îndeplinirea acestui deziderat, care nu trebuie speculat politic. Dacă voiam să îmi arog singur acest merit nu mulțumeam celor implicați. De fiecare dată când am încercat să demarăm lucrările acolo cineva a încercat să ne caroteze. De fiecare dată, dacă veți vedea, banii s-au dus spre două trei zone cu preponderență”, a mai declarat Simonis.
Lansat în urmă cu trei luni, proiectul de recenzare a câinilor cu stăpân din Timișoara,…
Rămas fără niciun fel de umbră, ”deșertul” din Piața Libertății își va schimba imaginea. Acolo…
Și-a pierdut viața, nevinovat din cauza unui microbuz care a intrat pe sens opus. Tragedie…
Un număr de 340 de obiective din Timiș pot beneficia de bani europeni nerambursabili în…
SDM Timișoara, societatea deținută de municipalitatea timișoreană, își extinde dotarea și pregătește 1,7 milioane de…
RETIM Ecologic Service S.A., în colaborare cu ADID Timiș, derulează o nouă campanie trimestrială pentru…