Politica

Puci eşuat la Giroc împotriva primarului interimar, Dan Vîrtosu. „Monstruoasa coaliţie” PSD-USR

O alianţă cel puţin curioasă, formată din consilierii locali ai PSD şi USR, a încercat să-l demită pe primarul interimar al comunei Giroc, Dan Vîrtosu. Puciul a eşuat din cauza unui singur vot.

O şedinţă a Consiliului Local Giroc în care trebuia să se discute situaţia catastrofală a societăţii Giroceana s-a transformat brusc într-o încercare de demitere a viceprimarului PNL Dan Vîrtosu. Acesta are atribuţii de primar interimar din luna septembrie, în urma decesului fostului primar, Ionel Toma (PSD). Giroceana, societate aparţinînd Consiliului Local, este condusă de Dacian Marinescu, ginerele fostului primar şi are foarte mari pierderi. Cu toate acestea, consilierii nu găsit de cuviinţă să discute situaţia societăţii, ci s-au întors împotriva primarului interimar.

În mod curios, cu această ocazie s-a format o alianţă între PSD şi USR. De menţionat că în Consiliul Local, format din 17 membri, sunt câte cinci aleşi ai PNL şi USR, patru de la PSD şi trei de la Partidul Verde. La alianţa PSD-USR s-a aliat şi Partidul Verde, cele trei formaţiuni având exact 12 voturi, minimul necesar pentru demiterea lui Vârtosu. Au fost strânse însă 11 voturi, cu unul mai puţin decât erau necesare pentru demitere. Potrivit unor zvonuri „trădătorul” a fost din USR, aripa PLUS. În cazul în care puciul reuşea, în locul lui Vîrtosu ar fi urmat să fie ales viceprimar cu atribuţii de primar, consilierul PSD Gabriel Ababei. De menţionat că, cel mai probabil în primăvara anului viitor, la Giroc vor fi organizate alegeri pentru funcţia de primar. Principal favorit, Vîrtosu a fost curtat şi de PSD. De altfel, potrivit unor surse social-democrate, în scurt timp se va încerca din nou demiterea acestuia.

Deşi este comună, Girocul este considerată a treia localitate din Timiş, după Timişoara şi Lugoj, din punct de vedere al numărului de locuitori. În ultima perioadă comuna se află prinsă într-un adevărat război imobiliar, în care a intrat şi DNA.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

4 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

4 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

4 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

6 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

7 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

7 ore ago