Politica

Deputatul Nicu Fălcoi, două amendamente la buget. Unul se referă la campusul Liceului Lenau

Deputatul USR de Timiş Nicu Fălcoi a anunţat că va depune două amendamente la buget, unul dintre ele referindu-se la alocarea a 20 de milioane de lei pentru campusul Liceului Lenau. Fălcoi admite însă că este foarte greu ca amendamentele opoziţiei să fie acceptate.

După ce senatorul USR de Timiş Raoul Trifan a afirmat că a depus două amendamente la buget, privind finanţarea unui stadion şi a sălii polivalente pentru Timişoara, colegul său de partid, deputatul Nicua Fălcoi a anunţat, la rândul lui, ce amendamente va depune. El spune însă că e greu ca amendamentele să fie acceptate.

Vine săptămâna bugetului și începe festivalul amendamentelor generoase cu cheltuirea bugetului de stat: idei frumoase, dar cu șanse de trecere care tind spre minus infinit. Sunt de șase ani, deja, în Parlament și știu foarte bine că nu vor trece decât acele amendamente care sunt puternic negociate cu majoritatea parlamentară și care sunt acceptate de Ministerul de Finanțe. Și acestea sunt extrem de puține. Ideea generală cu care se pleacă la aprobarea bugetului este de fiecare dată că parlamentarii puterii nu depun amendamente și că parlamentarilor opoziției nu le sunt trecute amendamentele”, arată Fălcoi.

Ca atare, el spune că “şi-a învăţat lecţia” şi nu va mai depune decât două amendamente, în urma unei discuţii cu primarul Dominic Fritz.

“Așa că anul acesta, după niște discuții avute cu primarul nostru, voi propune doar două amendamente și poate reușesc să-i conving pe cei de la putere să accepte măcar unul. Primul amendament se referă la finanțarea campusului Liceului Lenau, care se va finaliza anul acesta și unde mai sunt de plătit 20 de milioane. O finanțare de la bugetul de stat ar ajuta locuitorii orașului să beneficieze de alte investiții atât de necesare, prin redirecționarea acestor bani. Al doilea amendament se referă la finanțarea suplimentară cu 4 milioane de lei (o sumă derizorie la nivelul bugetului) a ICR-urilor, astfel încât, în anul în care Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană, acestea să poată organiza evenimente de promovare a Capitalei Europene a Culturii. S-ar putea „exporta” și promova astfel și peste hotare proiecte făcute la Timișoara, așa cum s-a făcut zilele trecute, la Viena, cu o piesă a Teatrului German din Timișoara. Va trece vreunul dintre aceste amendamente? Sincer, mi-e greu să previzionez, mai ales că de data aceasta sunt în izolare la domiciliu și nu le pot susține „face to face””, a conchis Fălcoi.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

O oră ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

16 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

17 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

19 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

20 de ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

o zi ago