Sport

Duel la vârf în Conferința B, în ultimul meci al anului la baschet, Oradea versus Timişoara

Baschetbaliștii bănăţeni întâlnesc CSM Oradea, în deplasare, miercuri, 28 decembrie, de la ora 17,00. Partida contează pentru etapa a 12-a (a treia a returului) din Liga Națională-Conferința B.

Se înfruntă echipele din conferință cu cele mai puțin înfrângeri în această primă parte a campionatului: Timișoara – două, Oradea – una. Bihorenii au cedat chiar în meciul din tur, de la sala Constantin Jude, 77-73 (la 16 octombrie).

„Dacă vorbim despre forma sportivă, putem afirma că Oradea este într-un vârf. Noi ne aflăm într-o perioadă în care nu suntem în cea mai bună formă, în orice caz nu în forma în care ne-am aflat la începutul sezonului, asta și pentru că am jucat multe meciuri în această stagiune 2022/2023. În schimb, Oradea, care a început un pic ezitant, ca întotdeauna în scurt timp și-a găsit forma potrivită. Este o echipă alcătuită din jucători cu foarte multă experiență, trecuți prin campionate și competiții puternice și un antrenor serios”, spune Dragan Petricevic, antrenor principal SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara.

Va fi ultimul meci al anului pentru ambele echipe, cele două grupări fiind implicate și în cupele europene, calificate în faza secundă din FIBA Europe Cup (Oradea) și Alpe Adria Cup (Timișoara).

„Se anunță un duel interesant, dar trebuie să înțelegem că Oradea este favorită absolută, ceea ce nu înseamnă că noi nu vom juca încercând să ne apărăm șansele. Sunt obiectiv și spun că Oradea este favorită absolută în primul rând datorită formei în care se află în acest moment, lotului, dar și faptului că au continuat perioada de competiție. Noi am avut o oprire din data de 17 decembrie și nici nu știm ce înseamnă să nu joci zece zile. Altădată, în acest răstimp aveam trei meciuri disputate, nu pauză, așa că trebuie văzut cum va reacționa echipa. Una peste altă, nu trebuie dat epitetul de derby al Conferinței pentru acest meci. Nu este derby, mai sunt șase etape și vor mai fi multe meciuri importante de disputat”, a mai spus Dragan Petricevic.

Partida va avea loc la sala Antonio Alexe, căci Oradea Arena va găzdui, miercuri și joi, Trofeul Carpați la handbal (la masculin).

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

3 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

3 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

4 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

4 ore ago

Tech Talks by UPT – „AI for Humanity” a ajuns la final. Un eveniment de excepţie cu un succes răsunător

Unul din cele mai aşteptate şi memorabile evenimente organizate sub tutela UPT a ajuns la…

4 ore ago