Administratie

Primăria Timișoara a depus cerere pentru finanțarea prin PNRR a maternității pe care vrea să o ridice în zona Balta Verde

Primăria Timișoara continuă demersurile pentru ridicarea unei noi maternități aflate în subordinea sa și a depus o cerere de finanțare europeană pentru aceasta. Municipalitatea timișoreană solicită pentru acest obiectiv bani din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Proiectul are autorizație de construire și documentația este pregătită pentru a fi lansată licitația de execuție. Valoarea cererii de finanțare este de 813 milioane de lei (TVA inclus), iar contractul de finanțare prevede o cotă de 95% fonduri europene și 5% bugetul local.

”Îndeplinim toate criteriile cerute de Ministerul Sănătății pentru a obține fonduri pentru construirea noii maternități. În plus, am depus cel mai matur proiect, practice suntem în faza în care putem începe construcția anul viitor și să-l finalizăm în 3 ani. Bineînțeles, cu condiția să primim banii. Nu mai avem nevoie de avize, autorizații, studii sau proiecte – le avem pe toate gata”, a spus primarul Dominic Fritz.

Noua maternitate va fi construită pe un teren aflat pe strada Balta Verde, nr. 17 și ar urma să aibă 236 de paturi împărțite în saloane de unu până la patru paturi per salon.

Din numărul total, 14 paturi sunt dedicate pentru spitalizarea de zi, 18 paturi pentru ATI, 12 paturi la neonatologie și 10 paturi pentru terapie intensivă neonatală.

Proiectul spitalului prevede amenajarea unei secții de obstetrică-ginecologie, împărțită în compartimente de obstetrică patologică, medicină materno-fetală, fertilizare in vitro și gineco-oncologie, secție de ATI, secție de neonatologie, secție de radiologie, bloc operator; bloc de nașteri, compartiment primiri urgențe. De asemenea, mai prevede cabinete pentru consultații, o farmacie, spații administrative, zonă academică. Dacă va fi ridicată, maternitatea ar urma să deservească nu doar Timișoara, ci întreaga regiune, având centru de screening prenatal și centru de screening al cancerului genito-mamar.

Proiectul realizat prevede o clădire cu parter, 5 etaje, dintre care unul retras, demisol și subsol. De asemenea, sunt desenate și 95 de locuri de parcare pentru pacienți și personal, atât la nivel, cât și la subsolul spitalului.

Vă reamintim că proiectul a fost lansat pe vremea fostului primar al Timișoarei, la ”concurență” cu cel demarat de Consiliul Județean Timiș, care a lansat proiectul unei maternități lângă Spitalul județean Timișoara, finanțarea fiind asigurată prin fonduri transfrontaliere. Clădirea acestei maternități este, în mare parte ridicată deja.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Liga 3. Politehnica, la cea mai convingătoare victorie, chiar pe terenul celei mai în formă echipe. Eşecuri pentru Ghiroda şi Şag

O victorie pentru oaspeţi şi două pentru gazde, în cele trei meciuri de sâmbătă ale…

13 ore ago

Zece localități erau parțial nealimentate cu energie electrică în Timiș, la ora 12

Chiar dacă o bună parte dintre deranjamentele apărute la rețelele de alimentare cu energie electrică…

16 ore ago

Dumbrăviţa, din nou repetentă pe teren propriu

Se strâng rezultatele negative. Mai ales pe teren propriu. CSC Dumbrăviţa se află la al…

18 ore ago

Festivalul dramaturgiei româneşti se va desfăşura la Timişoara, în două „episoade”

Teatrul Național din Timișoara organizează în perioada 4-10, respectiv 19-20 decembrie 2024, o nouă ediție…

19 ore ago

Primăria Timișoara a renunțat la proiectul pe fonduri europene de la Cinema Freidorf. Reabilitarea, gata în decembrie

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că înainte de finalul anului în curs se va finaliza…

19 ore ago

Timişoara, de trei ori premiată la un eveniment naţional din domeniul sănătăţii/FOTO

Pe data de 21 noiembrie a avut loc Gala Performeri din Sănătate, ediția 2024, desfășurată…

20 de ore ago