Administratie

Primăria Timișoara acceptă predarea infrastructurii de troleibuz din Dumbrăvița către Consiliul Județean. Alin Nica anunțase un posibil proces

Problema lărgirii drumului județean dintre Timișoara și nodul de la Giarmata de urcare pe A1 face un pas uriaș spre rezolvarea blocajului din zona comunei Dumbrăvița. Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat că a transmis în cursul zilei de marți către președintele CJ Timiș, Alin Nica, o adresă prin care solicită ”stabilirea cu celeritate a unei date la care infrastructura liniei de troleibuz din Dumbrăvița să fie predată către constructorul lucrării în vederea extinderii drumului de legătură cu Autostrada A1”.

Primăria s-a angajat prin contractul de finanțare să predea infrastructura de troleibuz, de pe porțiunea de drum din Dumbrăvița, spune Fritz, iar acum e momentul ca situația să fie rezolvată.

”Am înțeles că proiectul a avut mai multe probleme de-a lungul celor aproape 5 ani de când s-a semnat contractul de finanțare și sper ca acum aceste probleme să se fi rezolvat. I-am transmis președintelui Nica faptul că noi suntem pregătiți în orice moment să predăm către constructor toată infrastructura liniei de troleibuz din Dumbrăvița, așa cum Primăria s-a angajat prin contractul de finanțare că o va face. Cu cât această predare a stâlpilor către constructor se întâmplă mai repede, cu atât scade riscul ca CJT să piardă finanțarea europeană pentru extinderea drumului dintre Timișoara și autostradă”, a spus primarul Dominic Fritz.

În cursul zilei de marți, Alin Nica anunța că, în conformitate cu contractul de finanțare, toate cele trei părți implicate, adică CJ Timiș, Primăria Timișoara și Primăria Dumbrăvița, ar fi urmat să contribuie în solidar, cu sume egale, în cazul pierderii finanțării. De asemenea, spunea că CJT va da în judecată primăria pentru recuperarea daunelor.

”Eu cred că ei nu sunt conștienți în ce situație sunt. Conform contractului, ei sunt parte în contractul de finanțare și vor trebui să plătească în solidar cu noi la returnarea sumelor din fonduri europene, dacă se va pierde finanțarea. Ei vor plăti în parte egală cu noi, în trei. Noi nu ne vom asuma realizarea din banii noștri pentru bucata de drum de la Timișoara la Socar, pentru noi, pentru traficul județean este importantă partea de la Socar la A1. (…) Da, desigur că ne gândim să îi dăm în judecată pentru recuperarea daunelor de la primărie”, a declarat, marți, Alin Nica.

Primăria Timișoara este Partener 3 în proiectul extindere a drumului Timișoara – A1 prin Dumbrăvița. În această calitate, prin contractul de finanțare, Primăria Timișoara s-a angajat să pună la dispoziție și să permită accesul la întreaga infrastructură tehnico-edilitară din proiectul de extindere a liniei de troleibuz în Dumbrăvița. Așa cum CJT s-a obligat să realizeze lucrările necesare de relocare a stâlpilor aflați în proprietatea Primăriei Timișoara.

Se pare că municipalitatea a reacționat după declarațiile președintelui CJT referitoare la … fazarea traseului. Vă reamintim că CJT a scos deja la licitație porțiunea de la ieșirea din Dumbrăvița și până la A1, pe 28 decembrie va avea loc deschiderea ofertelor depuse pentru realizarea lucrării.

”Primarul Dominic Fritz a cerut președintelui CJT să respecte angajamentul din contractul de finanțare care prevede că extinderea drumului de legătură se face între autostradă și Timișoara, și nu în alt punct. Primăria Municipiului Timișoara exclude categoric varianta întreruperii transportului public cu troleibuzul înainte de a exista un constructor care să înceapă șantierul, aceasta nefiind necesară”, a mai anunțat primăria.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

5 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

5 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

5 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

7 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

7 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

8 ore ago