Administratie

Primăria Timișoara pregătește două noi firme ”alternative” pentru a cere bani de investiții la Colterm

Primăria Timișoara pregătește două salarii de câte cinci mii de lei lunar, brut, care vor fi plătite directorilor a două noi societăți comerciale pe care dorește să le înființeze, pentru a accesa fonduri din PNRR pentru producția de energie. Acestea vor avea acționar unic Consiliul Local al Municipiului Timișoara și nu Colterm cum a fost decisă înființarea a cinci firme similare, care ar fi trebuit să aducă banii respectivi din PNRR.

Exact pe o astfel de firmă s-a solicitat finanțarea unui proiect de producție de hidrogen. Cu acționarul Colterm, care e în insolvență, firma înființată s-a trezit cu proiectul respins, chiar din motiv de insolvență.

La ultimul plen, consilierii locali au decis să cumpere una dintre cele cinci firme constituite de Colterm, dar în totalitate și nu 76% din părțile sociale, așa cum acționarul unic a propus. Surpriza a fost că municipalitatea a decis să cumpere integral firma, în timp ce cei de la Colterm habar nu aveau de aceasta, iar cei care se ocupă acum de societatea de termoficare aflată în insolvență nu știau de această propunere și nu par a fi de acord cu aceasta.

Primăria a decis să facă alte două firme, noi, care să se numească Uzina Energetică Timișoara S.R.L, respectiv Uzina Energie Solară Timișoara S.R.L.. Cel mai probabil prima se va ocupa de solicitarea de finanțare pentru cumpărarea de motoare de înaltă eficiență pentru producție de energie electrică și termică în sistem de cogenerare pe gaz, iar cea de a doua pentru un parc fotovoltaic la Utvin, pe actuala haldă de cenușă rămasă în urma activității societății de termoficare a orașului.

Cele două propuneri sunt doar… proiecte de hotărâre, sunt în oglindă, și vor avea nevoie de câte un director, care va primi un salariu de 5000 de lei brut, cel puțin pentru câteva luni de zile.

Consilierii locali vor avea de votat propunerile lansate de administrație, marți după-amiază este programat un plen extraordinar, nu se știe dacă vor intra la vot acum sau anul viitor.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

4 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

4 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

5 ore ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

5 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

5 ore ago