Primăria Timişoara

Regulamentul nou ”Piețele frumoase din Timișoara”, adoptat fără piață volantă în Libertății și cu durată limitată

În urmă cu câteva zile, primarul Dominic Fritz anunța demararea procedurii pentru semnarea unui nou contract între Primăria Timișoara și societatea Piețe SA. Prevederi clare pentru investiții mai mari, calitate a serviciilor mai bună, dar și trei noi piețe volante dintre care una în…. Piața Libertății. Surpriză, la votul din Consiliul Local proiectul a fost schimbat.

Se pare că dorința consilierilor locali este de a cunoaște mai bine acest nou contract și de a analiza prevederile acordului, dar și o reglementare mai clară referitoare la cele trei piețe volante, din Traian, Dâmbovița, dar, mai ales cea pentru Libertății. Ștefan Sandu, consilier PNL, a propus două amendamente, unul s-a referit la votarea noului regulament de gestiune delegate a serviciilor de administrare și exploatare a domeniului public și privat al Municipiului Timișoara, respectiv ”Delegarea gestiunii a serviciului public privind prestarea de servicii și activitãți necesare exploatării și întreținerii Piețelor proprietatea Municipiului Timișoara către Societatea Piețe S.A”., dar cu o durată de 90 de zile de valabilitate, iar cel de al doilea la eliminarea din proiect a propunerii pentru noile piețe volante, cel puțin până la stabilirea clară a modului de funcționare a acestora.

Înțeleg că este o dorință de a vota în ultima lună a anului, dar am parcus materialul prezentat și am mari îndoieli că ceea ce se propune corespunde nevoilor orașului, a timișorenilor și a producătorilor din regiunea noastră. Aș avea un amendament, regulamentul de funcționare a piețelor să aibă o valabilitate de 90 de zile de la votul de astăzi, urmând ca în această perioadă să existe consultări, inclusiv cu cei de la piețe, cu consilierii locali, cu poliția locală astfel încât să ajungem la o formă care confere celor de la Piețe SA”, a spus Sandu.

El a mai vorbit despre cele trei piețe volante propuse, a spus că, în principiu sunt bune, dar trebuie clar stabilite de CLT. Mai ales în ceea ce privește cea din Piața Libertății, unde trebuie foarte clar stabilit modul de desfășurare a activității acestei piețe.

În mod sigur propunerea a fost discutată de grupurile politice, dacă ne gândim că ambele amendamente au fost aprobate cu număr maxim de voturi. La fel, și proiectul de hotărâre în sine a fost adoptat cu numărul maxim de voturi.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Concurs inedit la Muzeul Banatului. Tortul Doboș bate ciocolata Dubai!

O tradiție culinară veche de 140 de ani a învins, într-un sondaj inedit, realizat de…

23 de minute ago

Aproape 1500 de mașini ridicate, deoarece „bizonii” au blocat circulația

Atenție unde staționați cu autovehiculele! 1458 de mașini ridicate de polițiștii locali din zona pietonală,…

51 de minute ago

Forța Dreptei Timiș merge la parlamentare cu gânduri mari. 13 candidați la Camera Deputaților, 6 la Senat

Forța Dreptei Timiș abordează alegerile parlamentare din Timiș cu mult curaj. Partidul a depus la…

2 ore ago

Alin Nica nu candidează la alegerile parlamentare: ”Bucureștiul nu este o miză pentru mine”

Actualul (încă) președinte al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a anunțat oficial că nu va…

2 ore ago

Deschiderea expoziției ”La revedere, El Monumental!”, pe 25 octombrie

Druckeria vă invită, vineri, 25 octombrie, de la ora 14.00, la deschiderea expoziţiei „La revedere,…

3 ore ago