Politica

Cristian Rusu pleacă în cucerirea Dumbrăviței din noul sediu al PNL din comuna periurbană, fosta casă a primarului PSD din Becicherecu Mic

Odată cu anunțarea unui nou sediu pentru PNL Dumbrăvița, filiala liberalilor din comuna periurbană a Timișoarei are și un candidat la funcţia de primar al localității. Cristian Rusu, unul dintre membrii familiei care a dezvoltat producătorul de mobilă Casa Rus -Rus Savitar, spune că se va lupta pentru conducerea Dumbrăviței. O va face din fosta casă a fratelui său, actualul primar PSD la Becicherecu Mic.

E liberal cu acte de cinci luni, dar va avea (aproape sigur) în spate tot know-how-ul fratelui său, Raimond Rusu, care în prezent e primar PSD la Becicherecu Mic. Mai mult, noul sediu al PNL Dumbrăvița este chiar locul unde primarul social-democrat își avea până nu demult domiciliul. Acum, va deservi ideile liberale, Cristian Rusu luând-o pe urmele fratelui și visează la un post de edil șef.

“Clar nu am venit aici, ca să îmi pierd timpul. Am găsit o organizaţie care trebuie șlefuită, cu care mai trebuie lucrat, trebuie mers la drum. Eu, din exterior, am văzut foarte multe campanii, candidaturi, care erau un fel de săgeată, un vârf de lance… poate aşa se poartă şi toată lumea mergea după el(…) Clar că îmi doresc ca PNL să ia Primăria! Clar că îmi doresc ca eu să fiu vârful, dar îmi doresc să fiu şi susţinut de ei (liberali – n.r)”, a spus Cristian Rusu, proaspăt preşedinte interimar al PNL Dumbrăviţa.

De la mobilă, noul liberal a trecut spre domeniul imobiliar, iar în comuna de la marginea Timișoarei vrea să facă afaceri în domeniu. Nu e o problemă de conflict de interese, consideră Cristian Rusu.

“Interesele mele imobiliare se vor face oricum, indiferent dacă vine şi Gestapo-ul la conducere, pentru că eu, ca orice cetăţean şi investitor, respect legea, am o procedură care înseamnă PUZ, documentaţie, avizare, ş.a.m.d., care merg mai departe, iar unele se apropie de finalizare. Lucrul pe care eu mi-l doresc este nu să îmi termin eu proiectele mele imobiliare, fiind parte din politică, ci să împiedic şi să deschid ochii comunităţii că proiectele imobiliare nu sunt ceva rău”, precizează Cristian Rusu.

Dezvoltările imobiliare din Dumbrăvița vor veni și cu un bine pentru comunitate.

Rusu de Dumbvrăvița spune că va dona o parte din teren, aici urmând să se construiască o nouă școală. Alături de Rusu la deschiderea noului sediu al PNL au fost mai mulți fruntași liberali, în frunte cu Alin Nica, șeful PNL Timiș, Dănuț Groza, secretarul filialei și (se spune) ”eminența cenușie” a liberalilor timișeni, parlamentarii Cosmin Şandru, Marilen Pirtea şi Ben Oni Ardelean sau Cosmin Tabără, șeful PNL Timișoara.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

54 de minute ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

16 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

17 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

18 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

20 de ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

o zi ago